Acasă » REGIONAL » Iasi » Minte luciferică. Droguri gratis în cluburile din Iași, dar numai până devii dependent
nomad

Minte luciferică. Droguri gratis în cluburile din Iași, dar numai până devii dependent

Un dealer de droguri din Iaşi a ajuns principalul furnizor de canabis, ecstasy şi MDMA al mai multor cluburi din oraş după ce a apelat la o metodă inedită de a face rost de clienţi. Timp de mai multe luni, el a oferit stupefiantele gratuit celor interesaţi pentru ca apoi, la primele semne de dependenţă, totul să fie pe bani. A reuşit astfel să vândă cantităţi impresionante de droguri.

 

Detalii incendiare ies la iveală dintr-un proces de trafic de droguri în care un tânăr de 24 de ani este judecat din arest preventiv. Tri­bunalul Iaşi a finalizat, recent, o motivare în care relevă cum se comercializează drogurile în clu­burile din Iaşi şi cum, pentru a face rost de clienţi pe viitor, dealerii pur şi simplu dau gratuit stupefiantele tinerilor, chiar şi minorilor.

Speţa dezvăluită de judecători îl vizează pe Vlad Huţanu, care a fost condamnat la patru ani de închi­soare cu executare pentru trafic de droguri, însă al cărui proces s-a reluat zilele trecute la Curtea de Apel Iaşi.

 

Droguri date cu ajutorul barmanilor

Vlad Huţanu a ajuns pentru prima dată în vizorul oamenilor legii în 2014, atunci când a fost depistat de poliţişti cu droguri. Fiind o cantitate mică, procurorii au dispus renunţarea la urmărire penală, fără să ştie că tânărul nu se cuminţise ci abia începuse „carie­ra“ infracţională. Astfel, din vara anului 2014 şi până în toamna anului 2017, Huţanu a făcut rost şi a vândut în jur de 2 kilograme de canabis, 200 de comprimate de ecstasy şi alte 35 de grame de MDMA pulbere. Huţanu nu doar vindea stupefiante, ci şi consuma, după cum a recunoscut în audierile de la DIICOT.

 

Anchetatorii au aflat că, începând cu anul 2014, Huţanu a început să frecventeze un club cu specific tehno unde se consumau şi droguri, precum şi un alt local considerat „de fiţe“ din zona Ciric.

„Conştientizând obţinerea facilă a unor beneficii materiale ilicite, iniţial inculpatul a început să ofere, cu titlu gratuit, spre consum droguri de risc sau de mare risc, persoanelor din anturajul său în scopul formării unei clientele proprii căreia ulterior să-i comercia­lizeze droguri de risc şi droguri de mare risc contra cost“, se arată în motivarea Tribunalului.

 

În scurt timp, Huţanu, care era poreclit Tic Tac, a devenit un personaj cunoscut în cele două cluburi, vânzând cantităţi impresionante de droguri clienţilor. Uneori era sprijinit chiar de barmani, care ofereau drogurile gratuit în numele său, au mai arătat anchetatorii.

„Tranzacţiile cu dro­guri aveau loc fie în interiorul clubului, în general la toaleta ace­lui club, pentru a nu fi sesizate, fie în împrejurimile clubului, din aceleaşi considerente“, au mai precizat procurorii.

În noiembrie 2017, Huţanu a fost prins de Poliţie, alături de alte două persoane, în timp ce aveau asupra lor droguri. Ulterior, tânărul a recunoscut că a vândut stupefiante. Mai multe persoane care au primit droguri gratuit sau care au cumpărat stupefiante de la acesta au fost audiate de anchetatori, unele fiind chiar puse sub acuzare.

 

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pășcăneancă găsită decedată la domiciliu de pompierii pășcăneni

O femeie din Pașcani a fost găsită decedată la propriul domiciliu. Vecinii au sesizat autoritățile ...