Acasă » REGIONAL » Moldova » Misterul sinuciderii lui Emanuel, băiatul care s-a aruncat în fața trenului: drama copiilor lăsaţi în ţară?

Misterul sinuciderii lui Emanuel, băiatul care s-a aruncat în fața trenului: drama copiilor lăsaţi în ţară?

Emanuel B. trebuia să sărbătorească peste exact două luni vârsta majoratului. Tânărul, un băiat extrem de cuminte, stătea cu bunica lui în Mogoşeşti-Siret, localitate aflată la 15 kilometri de Paşcani, pe malul Siretului. Puştiul făcea naveta zilnic în Paşcani, el fiind elev la liceul tehnologic. Bunica lui spune că în fiecare dimineaţă aştepta maxi-taxi care face legătura între municipiul Roman şi Paşcani. Marţi dimineaţă, în ziua fatidică, tânărul s-a trezit mai devreme, şi-a luat la revedere de la bunica sa, apoi a mers spre centrul localităţii, unde trebuia să se urce în microbuz pentru a merge la Paşcani.

„El în mod normal pleca de acasă la 7 şi un sfert. Marţi dimineaţă, băiatul a plecat la ora şase de acasă. Mult mai devreme decât de obicei. Şi-a luat la revedere de la mine… Chiar de două ori. Da, mi-a spus «Pa» de două ori. Nu am observat să fie supărat. Deloc… Dar nici nu l-am întrebat de ce pleacă aşa devreme la şcoală. M-am gândit şi eu că poate se întâlneşte cu cineva, cine ştie… Poate cu vreo fată, nu era treaba mea…“, atât a putut să ne spună bunica băiatului, după care a izbucnit în plâns.

I-am reconstituit traseul

Reconstituindu-i traseul, reiese că peste câteva minute de la plecarea de acasă băiatul a fost văzut în zona gării din sat. A fost observat de nişte vecini. De acolo, el a plecat pe jos mai departe, dar înspre Roman, adică înspre satul Luncaşi, ceea ce înseamnă exact în partea opusă Paşcaniului, locul unde făcea naveta zilnic.

„La 6.02 el era deja la gară. Şi în mod normal nu era aşa, pentru că mergea cu maxi-taxi la şcoală, nu cu trenul. În dimineaţa aceea a plecat mult mai devreme de acasă. Nu părea să aibă ceva, să fie supărat… Păi, sâmbătă a venit la magazin să cumpere pâine, iar când l-am întrebat ce face, mi-a spus că a venit după pâine. Nu avea probleme la şcoală, nici cu oamenii din sat. Pentru că era un copil foarte respectuos, saluta pe toată lumea din sat, vorbea frumos…“, ne-a spus vânzătoarea magazinului aflat în apropierea casei unde locuia tânărul.

„Nu pot să-mi dau seama de ce a făcut asta. Poate se simţea singur. Poate pentru că stătea de mic doar cu bunica lui, părinţii şi fraţii mai mari fiind toţi plecaţi în străinătate… Dar ieşea mereu cu băieţii prin sat. Se înţelegea bine cu toată lumea. Chiar nu înţeleg“, ne-a spus vânzătoarea.

O posibilă explicaţie pentru prezenţa băiatului în gara din sat ar putea fi o eventuală intenţie de a lua trenul spre Paşcani. Pe care însă posibil să-l fi pierdut: este un tren personal la ora 5,30 spre Paşcani, pentru care ar fi ajuns prea târziu, iar următorul abia la ora 8 fără 4 minute, în halta din Mogoşeşti neoprind decât trenurile personale, nu şi cele de viteză. Este însă doar o presupunere privind prezenţa copilului acolo, ancheta fiind în curs.

Părinţi plecaţi, în divorţ

La ora 6.40, mecanicul unei garnituri de tren rapid, care circula dinspre Bucureşti spre Suceava, l-a observat pe tânăr stând efectiv aşezat pe calea ferată. Locul accidentului se află la doi kilometri depărtare de gara din Mogoşeşti-Siret spre Luncaşi. Poliţiştii, dar şi mecanicul trenului, unul cu experienţă în astfel de imagini, au ca ipoteză principală sinuciderea.

„Nu a lăsat niciun bilet de adio, nicio vorbă, nimic despre motivul pentru care ar fi făcut acest gest. Cel puţin nu am găsit noi. Numai diavolul l-a împins spre acest gest. Poate internetul, poate vreo fată, nu avem de unde să ştim. Nu ştiam să fi avut vreo iubită, pur şi simplu băiatul nu avea nimic“, a mai spus bunica tânărului.

Citeste stirea integrala pe Ziaruldeiasi.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Alexandru Muraru: Premieră în România – bursele elevilor vor fi plătite de la bugetul de stat

Deputatul PNL Alexandru Muraru afirmă că, pentru prima oară după 1990, bursele elevilor vor fi ...