Acasă » EVENIMENT » Mobilizarea, desființată chiar de experții ruși: „Nu avem rezerve, nu avem avioane, nu avem piloți”

Mobilizarea, desființată chiar de experții ruși: „Nu avem rezerve, nu avem avioane, nu avem piloți”

Mobilizarea fost desființată chiar de experții ruși, pe canalul de propagandă al Kremlinului, într-o emisiune difuzată în direct în mai 2022: „Nu avem rezerve, nu avem avioane, nu avem piloți”! Atunci, la televiziunea rusă, un ofițer superior în rezervă a criticat dur posibila mobilizare a Rusiei, apreciind că ea nu va rezolva problemele de pr frontul din Ucraina.

Și experții occidentali arată că Putin a declanșat mobilizarea mai degrabă ca un răspuns la criticile interne, nu în speranța că va schimba echilibrul de forțe de pe front.

Mobilizarea, desființată chiar de experții ruși

Invitat la principalul post de televiziune, Rossyia 1, colonelul în rezervă Mihail Khodarenok, a avertizat, la 6 mai 2022, că o mobilizare generală nu ar putea rezolva problema proastei dotări a armatei ruse, care nu poate face față echipamentelor moderne NATO.

Khodarenok, născut în 1954, a lucrat timp de opt ani, din 1992 în 2000, la statul major al armatei ruse. Ulterior el a devenit scriitor și jurnalist, conducând inclusiv o publicație zilnică, „Curierul Militaro-Industrial”. În februarie, cu trei săptămâni înainte de invazie, el a avertizat că Rusia nu se poate aștepta la o victorie ușoară în Ucraina.

„Hai să ne imaginăm mobilizarea generală, în sunet de fanfară. În cât timp va fi gata primul regiment de aviație? De Anul Nou. Nu avem rezerve, nu avem avioane, nu avem piloți. Așa că mobilizarea va ajuta puțin. Dacă la noapte ordonăm să fie construite noi vase, în cât timp vor fi gata? În doi ani. Asta e problema cu mobilizarea.

Stabilim sarcina formării unei noi divizii de tancuri, în cât timp va fi gata? În cel puțin 90 de zile și nu ar fi echipată cu echipament modern, pentru că nu avem arme moderne și echipamente în rezerva noastră.

Să trimitem oamenii echipați cu echipamente de ieri, într-un război al secolului XXI, să lupte cu (…) armament NATO, nu ar fi corect. Desigur că trebuie să acoperim pierderile de personal și de echipament, dar aceasta trebuie făcut de întreprinderile industriale, care să producă echipament modern. Mobilizarea n-ar rezolva aceste probleme”, a spus Khodarenok, la Rossia 1, la 6 mai 2022, în tăcerea stupefiată a celorlalți invitați.

„Chill everyone”

La 20 septembrie, Mike Martin, un cercetător de la Departamentul de Studii ale Războiului de la King’s College din Londra, Mike Martin, desființa mobilizarea rusă, scriind: „Chill everyone”!

El arată că:

  • după mobilizare, va fi nevoie de luni întregi pentru instruirea noilor trupe, iar Rusia re nevoie de soldați „ieri”, nu peste câteva luni.
  • mobilizarea nu rezolvă problemele logistice și a lipsei echipamentelor
  • mobilizarea nu rezolvă problemele conducerii armatei, incapabilă să ia decizii și să integreze informațiile în operațiunile de pe front.

„Principalele efecte ale mobilizării ar fi supraaglomerarea garnizoanelor armatei, subminarea legitimității lui Putin și a regimului său, epuizarea trezoreriei și (…) alimentarea Ucrainei cu o mulțime de oameni neantrenați, subechipați și prost conduși, bărbați care probabil că se vor preda rapid, vor dezerta sau vor muri”, scrie revista Forbes. (defapt.ro)

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Mai mulți bani pentru talentele locale la „Zilele Municipiului Pașcani”. Probleme de organizare pe comisie

Două întâlniri în aceeași zi a membrilor Comisiei pentru organizarea Zilelor Municipiului Paşcani. Asta după ce prima ...