Acasă » REGIONAL » Moldova » Neînțelegeri între un fost chiriaș ANL din Pașcani și noul proprietar. S-a lăsat cu plângeri la poliție

Neînțelegeri între un fost chiriaș ANL din Pașcani și noul proprietar. S-a lăsat cu plângeri la poliție

Un fost chirias ANL a facut plangere la Politia Pascani pe numele noului proprietar, politist de meserie. Sorin Ursan a precizat faptul ca noul proprietar face de rusine unitatea din care face parte si calca in picioare in mod grosolan statutul de politist. Pentru un banal cuier tip pantofar a carei valoare nu depaseste suma de 300 de lei, subofiterul de politie pascanean, Sandu Remus Constantin, risca sa fie sanctionat.

Fostul chirias al apartamentului ANL, Sorin Ursan, a predat in data de 31 martie catre Primaria Pascani cheile locuintei, situat la blocul G2B sc2 ap 7. Numai ca a lasat in apartament un obiect de mobilier (foto) cu gandul ca o sa-l recupereze ulterior. In data de 27 aprilie a.c., Consiliul Local hotaraste ca apartamentul cu pricina sa-i revina noului proprietar care se muta de la F2, unde locuia intr-un apartament cu doua camere, la unul cu 3 camere. Dupa adoptarea HCL, hotararea trebuia sa-si urmeze un curs de control administrativ al legalitatii actelor prin transmiterea pentru viza de legalitate Prefecturii Iasi. Conform procedurii, dupa mai bine de 10 zile de la primirea documentelor prefectura retransmite sau nu documentele in speta HCL 76 cu viza de legalitate si apoi cei de la UAT ii fac chiriasului contract si ii inmaneaza cheile.

”In fapt, in data de 31 martie a.c., am predat apartamentul pe care il detineam in regim de chirie proprietarului UAT Pascani. Pentru ca in masina cu care am transportat mobila de la Pascani la Ploiesti nu a mai incaput un cuier tip pantofar, am decis sa il las in apartament in ideea ca voi gasi intelegere si sprijin la viitorul chirias si il voi ridica in momentul cand chiriasul intra in posesia cheilor de la apartament. Cei de la primarie mi-au dat asigurari ca in doua luni de zile o sa se mute numitul SANDU REMUS CONSTANTIN si ca am timp pana atunci sa-l ridic”, a transmis Sorin Ursan, fostul chirias. Numai că noul chiriaș a fost imediat pus in posesie si a aruncat mobilierul la gunoi. „Am facut plangere la comandantul sectiei de Politie Pascani impotriva agentului principal de politie SANDU REMUS-CONSTANTIN si sunt hotarat sa ma adresez si organelor de cercetare penala pentru distrugere. O alta problema este ca am facut demersuri pentru a rezilia contractele la utilitati, pentru ca noul chirias sa isi faca pe numele sau contracte. Cei de la EON intarzie rezilierea contractelor la gaz si energie electrica si acestea au ramas pe numele meu. Practic actualul chirias consuma curent, gaz si compania ma factureaza pe mine, fost chirias. Asta pentru ca Primaria s-a grabit sa predea apartamentul. Imi aduc aminte ca in 2003, in data de 31 mai a fost data hotararea de Consliliu Local si pe data de 7 iulie am primit repartitia si cheile de la apartament. Apoi am avut termen ca pana la data de 21 iulie 2003 sa semnam contractul. Deci la mai bine de o luna de zile am primit noi, cei 44 de locatari, cheila la apartamente”, a mai spus Sorin Ursan.

Acesta mai sustine ca a inteprins nenumarate diligente pentru a lua legatura cu noul chirias in vederea stabilirii unor modalitati de a intra in posesia mobilierului si de a rezolva in vreun fel problema utilitatilor pe cai amiabile. ”La plecarea din locuinta am lasat un bilet prin care am rugat sa fiu sunat sa stabilesc cum sa iau cuierul si sa discutam si despre utilitati. Am rugat vecinii sa-i dea numarul meu de telefon sa ma sune pentru a vorbi cu acesta. Ba mai mult de atat in data de 20 mai a.c. m-am deplasat la Pascani si din greseala m-am intalnit cu SANDU REMUS-CONSTANTIN dar a refuzat orice dialog. Efectiv fuge de mine”, a mai spus fostul chirias. „I-am transmis politistului sms-uri si mesaje prin intermediul aplicatiei whatsapp dar nu am primit nici un raspuns, desi mesajele au fost citite. O sa ma indrept catre autoritatile abilitate”, a incheiat Sorin Ursan.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

VIDEO: Tir încărcat cu fier vechi, răsturnat la Vatra Dornei. Momentul a fost filmat

Un TIR încărcat cu fier vechi s-a răsturnat luni seară în localitatea Vatra Dornei. Accidentul a ...