Acasă » REGIONAL » Iasi » Noi propuneri pentru viitorul societatii Prest Serv Apa Pascani. Fosta societate de apa si canal, pe chituci. Aviz nefavorabil din partea Comisiei Juridice

Noi propuneri pentru viitorul societatii Prest Serv Apa Pascani. Fosta societate de apa si canal, pe chituci. Aviz nefavorabil din partea Comisiei Juridice

 Membrii Comisiei juridice a Consiliului Local Municipal Pascani nu au fost de acord astazi cu proiectul de hotarare privind aprobarea Bugetului de venituri si cheltuieli al SC Prest Serv Apa (PSA) SA Pascani pentru anul 2017. Motivul pentru care s-a acordat vot nefavorabil nu a fost prezentat insa cel mai probabil la baza deciziei luate a stat situatia dezastruoasa in care se afla fosta societate de apa si canalizare.  Fara nici un domeniu de activitate si fara a se lua o decizie clara in privinta viitorului PSA, nu exista sanse de redresare a unitatii subordonate Consiliului Local Pascani.

Prezent la sedinta, directorul general al societatii, Aristotel Katzighera (foto), a prezentat situatia actuala in care se afla firma si a venit cu o serie de propuneri pentru a se reorganiza. Katzighera a precizat celor prezenti ca de aproximativ doi ani de zile tot cere sa li se dea in administrare parcul municipal, strandul, cimitirul, parcarile din oras. S-a mai facut propunerea sa se fuzioneze cu societatea de salubritate, SC CLP Eco-Salubritate Pascani, mai ales ca in cel mai scurt timp va ajunge in situatia societatii Prest Serv Apa. In acest mod se vor reduce substantial cheltuielile cu personal si alte costuri. Din activitatile comune cum ar fi maturat sau alte activitati specifice, Prest Serv Apa ar avea sanse de supravietuire. Cei din conducerea Primariei nu au facut nici un demers concret in acest sens, desi propunerile venite din partea conducerii PSA au fost analizate destul de amplu de cei din administratie.

Katzighera: „fara a fi delegata o activitate nu putem continua”

Directorul general de la PSA a atras atentia ca unitatea pe care o conduce se scufunda pe zi ce trece in probleme tot mai mari. Pe langa datoriile pe care le au mostenire, cheltuielile lunare pentru supravietuire si mai ales situatia incasarilor proaste se mai alatura si lipsa de personal. Aristotel Katzighera a spus ca ar fi necesar sa se ocupe niste posturi pentru control financiar, control intern, audit intern etc. In opinia acestuia cel putin 5 persoane ar trebui incadrate. „Propunerea noastra si cea a Consiliului de Administratie este de a lua o decizie in privita viitorul societatii ca fara a fi delegata o activitate nu putem continua. PSA nu poate presta alte servicii decat pentru populatie. Adica nu poate desfasura decat activitati care le sunt delegate conform Legii 51 sau Ordonantei 71. In actul constitutiv se poate observa faptul ca nu se poate deschide o spalatorie sau vopsitorie auto, s.a.m.d. Daca nu se da o activitate care genereze venituri o sa fie greu sa rezistam. Exista si varianta de a intra in insolventa”, a precizat directorul PSA Pascani, Aristotel Katzighera.

Pierderile pe care societatea le inregistreaza de atata timp trebuiesc achitate din bugetul local sau din profitul societatii, insa fara nici o activitate delegata este imposibil sa mai aiba sperante de profit. O decizie asupra bugetului societatii va fi luata in sedinta ordinara de Consiliu Local Municipal de la sfarsitul acestei luni.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

ANM anunţă o schimbare radicală în vreme în România. Temperaturi neobişnuite începând de miercuri

Meteorologii avertizează asupra unei schimbări semnificative ale vremii în România, cu temperaturi care vor depăși ...