Acasă » REGIONAL » Moldova » NOU! Operațiuni de înmatriculare a vehiculelor și eliberarea permiselor de conducere la Pașcani
pmp

NOU! Operațiuni de înmatriculare a vehiculelor și eliberarea permiselor de conducere la Pașcani

Vești bune pentru pășcăneni și nu numai. Ieșenii din zona de vest a județului nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în municipiul Iași pentru operațiuni în domeniul înmatriculării vehiculelor și emiterii permiselor de conducere.

Potrivit unui comunicat de presă, începând din această săptămână, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor își extinde activitatea de la punctul secundar Pașcani.

Este o inițiativă mai veche la care se lucrează de mai mult timp și care din această săptămână devine realitate. Astfel, la punctul de lucru de la Pașcani se vor putea efectua operațiuni și în domeniul emiterii permiselor de conducere. De asemenea, colegii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor vor avea program cu publicul, la Pașcani, atât joia, cum a fost până acum, cât și marțea. Venim astfel în sprijinul comunităților din Pașcani și comunele limitrofe. Prin reorganizarea activității la punctul secundar de lucru Pașcani ne propunem să facilităm accesul cetățenilor la servicii cât mai aproape de zona în care locuiesc”, a declarat prefectul Felix Guzgă.

Punctul secundar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor funcționează în sediul Poliției Municipiului Pașcani, strada 1 Decembrie 1918, nr. 73.

Categoriile de operațiuni care urmează a fi efectuate la nivelul punctului secundar Pașcani sunt următoarele:

 • În domeniul înmatriculării vehiculelor: înmatriculare definitivă, duplicat certificat de înmatriculare, modificare date certificat și radiere;
 • În domeniul emiterii permiselor de conducere – NOU: preschimbare și emitere permise de conducere românești, duplicate permise de conducere românești și reprogramare pentru susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere.

Programul de lucru cu publicul se va desfășura săptămânal, în zilele de marți și joi, în intervalul 09:30-14:00, astfel:

 • În zilele de marți:
  • 09:30-10:30: activități de eliberare a plăcilor cu numere de înmatriculare preferențiale și activități de reprogramare pentru proba practică în vederea obținerii permisului de conducere;
  • 10:30-14:00: activități de preschimbare permise de conducere românești;
 • În zilele de joi:
  • 09:30-10:00: activități de eliberare a plăcilor cu numere de înmatriculare preferențiale;
  • 10:00-14:00: activități de preluare a documentelor în vederea înmatriculării vehiculelor.

Solicitările privind operațiunile de înmatriculare definitivă, radiere, duplicat certificat de înmatriculare și preschimbare/duplicat permis de conducere românesc vor fi preluate exclusiv în baza unei programări online realizată pe platforma http://www.permiseiasi.ro/, secțiunea Programare punct secundar de lucru Pașcani.

Informații suplimentare cu privire la documentele necesare fiecărei operațiuni se pot obține de pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro.

About Eduard PANAIT

Jurnalist

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...