Acasă » REGIONAL » Iasi » O lumânare de botez era să “înmormânteze” o familie întreagă din Iaşi
nomad

O lumânare de botez era să “înmormânteze” o familie întreagă din Iaşi

O familie din localitatea Corneşti, judeţul Iaşi s-a aflat la un pas să-şi piardă viaţa. Toţi cei patru membri ai familiei au ajuns la spital, din cauza unei intoxicaţii cu fum produsă de o lumânare de botez.

Pentru că locuinţa nu este racordată la curent electric, în seara care a trecut, familia a folosit pentru iluminat lumânarea de la botezul celui mai mic copil în vârstă de opt lumi. Dar cei patru membri au adormit cu lumânarea aprinsă.

„Este vorba despre doi adulţi şi doi copii. Denisa D. De 8 luni, Vasilica D. De 21 de ani, Elena M. De 57 de ani şi Ionuţ D. De doi ani. Au fost dirijaţi imediat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria, respectiv la UPU Spitalul Sfântul Spiridon”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator UPU SMURD Iaşi.

Medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” au spus că starea celor doi copii este una bună, însă nu se cunosc date complete despre cum s-a produs intoxicaţia.

„Cei doi copii sunt fraţi, au fost aduşi la noi cu simptomatologie nespecifică unei intoxicaţii, adică aveau dureri de burtă şi vărsături. Examenul paraclinica confirmat intoxicaţia cu monoxid de carbon, iar evoluţia copiilor este favorabilă sub tratament. Au rămas internaşi în Clinica de Toxicologie, necesită supraveghere şi reevaluare”, a declarat dr. Tamara Roşu, medic-şef al UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Cele două persoane adulte se află în atenţia medicilor de la Spitalul Sfântul Spiridon.

„Diagnosticul de intoxicaţie cu monoxid de carbon de la lumânarea folosită la iluminat. Familia se încălzeşte în acelaşi timp la sobă cu lemne. Dimineaţa s-au trezit cu cefalee, greaţă, vărsături. În momentul de faţă, atât mama cât şi bunica răspund la oxigenoterapie”, a mai declarat Diana Cimpoeşu, coordinator UPU SMURD Iaşi.  Sursa: Ziaruldeiași.ro

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

STAȚI ÎN CASĂ! Primul păşcănean cu noul coronavirus. Cel puţin 5 cadre medicale, izolate şi testate

Un bărbat în vârstă 58 de ani din zona Vale Paşcani. Paşcani a fost depistat ...