Acasă » REGIONAL » Moldova » O MAGARIE de proiect realizat de Craciunescu se afla in analiza fostului coleg de partid Marius Pintilie
thomplast

O MAGARIE de proiect realizat de Craciunescu se afla in analiza fostului coleg de partid Marius Pintilie

 

O serie de proiecte implementate de fostul primar al municipiului Pascani Grigore Craciunescu creaza si la ora actuala probleme, asta dupa cativa ani buni de administratie liberala. Este vorba de aceasta data despre drumul de acces care duce spre suburbia Blagesti, sensul de mers dinspre Pascani – Bariera Blagesti – Harmanesti. Pe langa faptul ca la scurt timp dupa ce drumul a fost asfaltat a inceput sa se surpe, proiectul nu a avut aviz din partea unei institutii cheie, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi (DRDP) ci doar de catre CFR. La vremea implementarii lui, proiectul a inghitit 1,4 milioane lei noi iar din cauza faptului ca lucrarile au fost executate prost, malul peste care s-a turnat covor asfaltic se macina.

 

Citeste si: Fostul primar Craciunescu scapa cu basma curata. Bugetul Primariei ramane cu o GAURA de cel putin 150.000 lei

 

Problema este alta. Din punct de vedere legal soferii ar avea voie sa circule doar pe un singur sens in zona respectiva, nu pe ambele cum se procedeaza la ora actuala. Practic, zilnic se incalca legislatia rutiera desi autoritatile abilitate sunt constiente de acest fapt.

Consilierul PNL Marius Pintilie l-a interpelat pe primarul Dumitru Pantazi pe speta respectiva. “Doresc sa aflu daca s-a primit autorizatie de la Drumurile Nationale pe drumul de la Bariera Blagesti. De ani de zile se circula pe acel drum si stiu ca sunt probleme. Intrebarea mea este daca se poate face ceva pana la urma ca sa intram cu el in normalitate”, a precizat Marius Pintilie.

 

Primarul Dumitru Pantazi a precizat faptul ca a purtat discutii cu reprezentantii Companiei Nationale de Drumuri insa solutia lor nu ajuta cu nimic municipalitate. “Ne-a prezentat ca solutie un proiect nou cu banda de refugiu dinspre drumul national spre suburbia Blagesti. Tehnic se poate primi autorizatie dar nu ajuta cu nimic cetatenii din zona sau cei care tranziteaza suburbia”, a precizat primarul Dumitru Pantazi.

Inspectorul Primariei Iulian Pertu a intervenit pe subiect si a clarificat faptul ca cei de la Drumuri nu au dat aviz favorabil pe actuala solutie ci a venit cu alta varianta. “O varianta care nu ajuta cu nimic! Au venit cu o alta solutie si anume sa interzica virajele la dreapta pe ambele sensuri. Ca sa se inteleaga, ar trebui sa se intre in Blagesti pe centura si iesirea sa se faca pe drumul dinspre calea ferata spre Pascani, dar obligatoriu la dreapta”, a spus Iulian Pertu.

Primarul Pantazi a spus ca incearca sa caute solutii pentru acea zona insa deocamdata nu a gasit impreuna cu autoritatile competente o varianta favorabila.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

3.000 de tigarete ridicate de politisti, in vederea confiscarii

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 3.000 de ţigarete, susceptibile a proveni din contrabandă. La ...