Acasă » REGIONAL » Pascani » O parte din consilieri nu sunt de acord cu modificarea Actului Constitutiv de la PSA Pascani. Cel mai probabil fosta directie de apa si canalizare va ramane in acelasi stadiu

O parte din consilieri nu sunt de acord cu modificarea Actului Constitutiv de la PSA Pascani. Cel mai probabil fosta directie de apa si canalizare va ramane in acelasi stadiu

Discutii ample pe tema proiectului de hotarare cu privire la modificarea si completarea Actului Constitutiv al S.C. Prest Serv Apa S.A. (PSA) Pascani si modificarea si completarea prin HCL nr. 16/2016. Membrii Comisiei economice spun ca proiectul este vag, nu are nimic concret ca si plan de redresare al serviciului si in aceasta forma nu poate fi votat.

Membrii Comisiei de Administratie (CA) de la PSA au cerut in repetate randuri Primariei Pascani si Consiliului Local sa se ofere un obiect de activitate serviciului. Acum, dupa amenintarea cu demisii din partea membrilor CA, primarul Dumitru Pantazi a introdus pe ordinea de zi a sedintei ordinare aferente acestei luni un proiect de hotarare in acest sens. Este vorba despre darea in administrare a celor de la Prest Serv Apa serviciile privind parcarile din oras, a locurilor de veci din cimitirul municipal, al strandului, etc.

Citeste si: Se cere DEMISIA Consiliului de Administratie de la Prest Serv Apa. Ciprian Pintilie: „Le convine mai mult sa ia indemnizatii decat sa solutioneze probleme”

Problema este ca societatea, prin reorganizarea care se doreste a fi facuta, pleaca din start cu datorii. Este vorba despre acele debite lasate mostenire in urma prestarii serviciilor de apa si canalizare catre populatie. Consilierul PNL Marius Pintilie a precizat faptul ca este o situatie dificila si grea de rezolvat in ceea ce priveste PSA-ul. „Eu din materialele care mi-au fost inaintate pe acest proiect nu am vazut o viziune pe termen mediu si lung a celor de la Prest Serv Apa. Vor activitate, dar trebuie sa existe o gandire pe termen lung asupra modului in care o desfasori”, a spus Pintilie.

Consilierul PSD Vasile Haldan a venit cu precizarea ca acest proiect nu are nici o legatura cu rezolvarea situatiei in care se afla societatea. „Nu exista nici un plan de afaceri atasat la proiect din care sa rezulte ca daca am vota proiectul ar fi ceva benefic. De aceea eu ma abtin. Nu se poate sa vii sa ceri niste activitati si atat. Trebuie sa existe o gandire, un plan. Atunci riscam sa ne blocam si mai tare”, a spus Vasile Haldan.

Citeste si: Noi propuneri pentru viitorul societatii Prest Serv Apa Pascani. Fosta societate de apa si canal, pe chituci. Aviz nefavorabil din partea Comisiei Juridice

Consilierul local PSD Ciprian Pintilie a fost mai transant. „Membrii Consiliului Local de la Prest Serv Apa si-au inaintat demisia deoarece stiau ca nu exista capacitate de redresare, orice ar fi. Cel mai bine este ca aceste activitati sa fie atribuite unei societati noi, sa plece de la zero cu activitatea si nu cu datorii asa cum se intampla la PSA”, a spus edilul local. Membrii Comisiei economice au acordat vot negativ pe proiect si au precizat ca nu vor fi de acord cu o astfel de strategie.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

ANM anunţă o schimbare radicală în vreme în România. Temperaturi neobişnuite începând de miercuri

Meteorologii avertizează asupra unei schimbări semnificative ale vremii în România, cu temperaturi care vor depăși ...