Acasă » REGIONAL » Moldova » Olariu propune o parcare supraterană la Piața pășcăneană din Deal
thomplast

Olariu propune o parcare supraterană la Piața pășcăneană din Deal

Consilierul local PMP, Sorin Olariu a venit cu un punct de vedere la proiectul de Extindere a Pieței din Deal. Edilul local a salutat inițiativa celor de la conducerea municipiului și a precizat faptul că la bugetul pe anul în curs va propune să se prindă bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în acest sens. Olariu este de părere că ar trebui urmat exemplul celor de la Roman.

„Urmărind discuțiile apărute in spațiul public pe marginea acestui proiect, consider că acesta este un proiect foarte bun. Având in vedere normele impuse de către ISU, spațiile insuficiente și inghesuite in care sunt nevoiți să-și desfăsoare activitatea agenții economici, cu mențiunea că este necesară amenajarea unei parcări in această zonă. Și pentru că nu suntem noi cei care am inventat roata, ar trebui să luam modelul celor de la Roman ( puțin diferit, parcare supraterana cu spatii comerciale la parter ), care au construit o parcare supraterană pe structură metalică.

În acest sens, eu voi propune pentru bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului in curs, o sumă pentru studiu de fezabilitate care să vină cu soluția corectă in ceea ce priveste parcarea supraterană”, precizează Sorin Olariu într-o postare pe facebook.

De menționat faptul că în ședința ordinară de Consiliu Local de vineri pe ordinea de zi va exista un proiect de hotărâre cu privire la stabilirea destinației pentru suprafața de teren din fața Halei din Piața Deal. Consilierul Local PNL, Marius Pintilie este de părere că acolo va trebui amenajată o parcare pentru clienți. Alții spun că ar trebui ca piața să fie extinsă pe acea zonă și astfel comercianții să-și poată desfășura activitatea în mod normal, fără a mai fi înghesuiți pe platoul actual. Urmează ca aleșii locali să ia o decizie în acest sens.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Costel Iosub Tatarusi - Jurnalul Regional

DOC | „Primăria mobilă” la Tătăruși. Funcționarii publici vin în sprijinul cetățenilor pentru colectarea taxelor și impozitelor. Bonificație de 10% pentru contribuabili

Conducerea Primăriei comunei Tătăruși a inițiat o procedură care vine în sprijinul cetățenilor ce doresc ...