Acasă » Administratie » Omagiu adus unei femei din Boureni – Moțca la vârsta de 102 ANI | FOTO | VIDEO
pmp

Omagiu adus unei femei din Boureni – Moțca la vârsta de 102 ANI | FOTO | VIDEO

Primăria comunei Moțca a adus astăzi un omagiu unei femei remarcabile din satul Boureni. Se numește Balașa Catinca și a împlinit venerabila vârstă de 102 ani. A fost sărbătorită cu toată cinstea de către conducerea primăriei, așa cum se întâmplă de ani buni cu toți cei care au o vârstă înaintată.

Într-o țară în care speranța de viață este una dintre cele mai mici din UE, locuitorii comunei Moțca par să fie binecuvântați cu o vitalitate extraordinar de mare. Balașa Catinca locuiește cu fiica sa și se bucură de prezența nepoților. Primarul Constantin Serioja Hobincă și viceprimarul Daniel Câmpianu au venit personal pentru a-i oferi un tort festiv, un buchet frumos de flori și o șampanie. Toată cheltuiala a fost din bugetul propriu al primarului. I-au cântat și urat LA MULȚI ANI, au ascultat sfaturile bătrânei cât și secretul longevității. A muncit, a trecut peste probleme prin muncă și nu a luat nici o pastilă pentru că, spune ea, nu a durut-o niciodată nimic.

Balașa Catinca își amintește cum mergea pe jos la piața din Pașcani pentru a vinde produsele pe care le cultiva sau creştea lângă casă. A avut bucurii în viață pentru că i-a dat Dumnezeu doi copii, un băiat și o fată, însă a avut și suferințe mari când băiatul i-a decedat și soțul. Lucidă, pusă pe muncă în continuare, Catinca Balașa este un exemplu de urmat pentru mulți.

Precizăm faptul că în comuna Moțca mai sunt persoane care au atins vârsta de 100 ani. Din păcate, nu cu mult timp în urmă, o femeie a decedat aproape de vârsta de 107 ani.

Primarul Constantin Serioja Hobincă a făcut un obicei de mulți ani de a-i premia pe cei care împlinesc vârste înaintate. Mai multe detalii urmăriți în video știrea și pozele de mai jos:

FOTO:

VIDEO:

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...