Acasă » REGIONAL » Moldova » Orgoliul politic mai presus de interesele pășcănenilor? Proiecte blocate din diferite motive

Orgoliul politic mai presus de interesele pășcănenilor? Proiecte blocate din diferite motive

Patru proiecte de hotărâre de interes public gândite de consilierul local PMP Sorin Olariu, supuse spre dezbatere cu sprijinul celoralți consilieri PSD din opoziție, au primit vot negativ din partea majorității aleșilor locali. Edilii PNL și PRO România nu au fost de acord cu inițiativele privind realizarea unui studiu de fezabilitate (S.F.) ce fac referire la înființarea la nivel local a unui centru de dializă, identificarea unei zone cu destinație Parc Industrial și aprobarea finanțării unui S.F. pentru construirea unui Aqua Park la Pașcani. Sorin Olariu și-a motivat necesitatea aprobării proiectelor respective în interesul cetățenilor municipiului Pașcani, însă, primarul Marius Pintilie a lăsat să se înțeleagă faptul că proiectele sunt populiste, fără suport legal. Astfel, spune Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani, ele nu pot fi aprobate în forma respectivă.

Interesant este faptul că modul în care actualul primar refuză aprobarea proiectelor de hotărâre inițiate de consilierii locali din opoziție, deși sunt în interesul contribuabililor, iar ceilalți consilieri îl susțin prin vot negativ în plen, se pliază cu vechile acuzații la adresa fostei conduceri PSD. Liberalii locali, aflați în opoziție în trecut, criticau că proiectele inițiate de ei în interesul cetățenilor nu sunt aprobate de conducere. Din păcate orgoliile politice nu fac decât să blocheze dezvoltarea municipiului Pașcani. Rămâne de văzut care va fi strategia actualei conduceri administrative pe viitor.

Mai multe detalii privind ședința de Consiliu Local puteți urmări în clipul video:

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Bătrână în lacrimi, după ce primește înapoi cei 8.000 de lei furați de un hoț din Moțca

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vaslui au prins un bărbat în vârstă de 45 ani, ...