Acasă » REGIONAL » Moldova » Pascaneanul Bogdan Alexa, presedinte ANRSC, prezent la conferinta nationala Aquademica – Timisoara
thomplast
alexa bogdan - www.jurnalulregional.ro

Pascaneanul Bogdan Alexa, presedinte ANRSC, prezent la conferinta nationala Aquademica – Timisoara

 

Președintele A.N.R.S.C., BOGDAN PETRU ALEXA, a participat la Conferință Națională Aquademica la invitația directorului general Aquatim – Ilie Vlaicu, organizată in Timișoara. Evenimentul a gazduit tematici importante.

Primul subiect dezbatut a fost cel cu privire la problemele legate de apă si canalizare generate de schimbările climatice iar cel de-al doilea Seminarul de benchmarking în sectorul apei din România –direcții strategice si tendințe către care se indreaptă companiile de apă din România – prognoza performanțelor financiare.

“La eveniment au participat: domnul Peter Köstner, director al Departamentului ape uzate din cadrul Primăriei München, Directorul general al Ministerului Fondurilor Europene, domnul Cătălin Gheran, domnul Constantin Predoi director A.R.A, domnul Augustin Boer Consultant Senior BDO, doamna Anca Cador director al Direcției monitorizare si control din cadrul A.N.R.S.C., reprezentanți ai operatorilor regionali de apă din România și reprezentanți ai Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară.

Lucrările conferinței au fost organizate pe mai multe secțiuni: Benchmarking, tehnologia apei, management și cercetări academice. Pentru cei circa 200 de participanți , dezbaterile au avut teme de interes ca: tehnologii de ultimă oră, strategii de dezvoltare din sectorul de apă, prognoza performanțelor financiare, experiența germană în standardizarea activităților specifice sectorului apei.

Instrumentul de management eficient Benchmarking  pentru acest sector determină foarte multe date și informații care să permită o analiză detaliată a activităților operatorilor din sectorul apă, a mai specificat în cadrul discursului domnul Președinte BOGDAN ALEXA.

Domnul Președinte al A.N.R.S.C și-a arătat sprijinul si in demersurile colaborării dintre Asociația Română a Apei si Asociația Germană a Apei si consideră că bunele practici din sectorul apei pot fi aplicate si implementate la nivelul operatorilor din România.

Având in vedere Proiectul PISSA – în vederea asigurării de sprijin pentru consolidarea sectorului de apă si apă uzată din România, domnul Președinte al A.N.R.S.C. Bogdan Alexa, consideră ca este un proiect prin care se determina direcțiile strategice după anul 2020 și care vizează consolidarea si extinderea procesului de regionalizare, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de catre ANRSC.

 

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vremea de Paște și de 1 Mai. Ce vești ne aduce Iepurașul pentru următoarea perioadă

Vremea de Paște și de 1 Mai. Meteorologii au emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni ...