Acasă » Administratie » Pășcănenii sunt rugați de conducerea Primăriei să le facă munca. „Noi măturăm, cosim, deszăpezim, curățăm rigolele, etc…voi, administrația, ce mai faceți? Încasați salariile de nababi?”
Primaria Pascani jurnalul regional

Pășcănenii sunt rugați de conducerea Primăriei să le facă munca. „Noi măturăm, cosim, deszăpezim, curățăm rigolele, etc…voi, administrația, ce mai faceți? Încasați salariile de nababi?”

Reprezentanții Primăriei Pașcani au postat un comunicat de presă prin care solicită cetățenilor municipiului să facă curat în fața gospodăriilor. Este vorba despre cositul ierbii, curățatul rigolelor în anotimpul cald și curățarea zăpezii sau înlăturarea gheții pe timp de iarnă. Se invocă o Hotărâre de Consiliu Local luată în anul 2002 și actualizată în 2008.
„Adresăm către cetățenii Municipiului Pașcani, atât celor din oraș, cât și celor din suburbii, rugămintea de a-și face curățenie în fața gospodăriilor (cosit/curățat rigole), așa cum prevede Hotărârea Consiliului Local nr. 30 din 2002, modificată și completată în 2008, privind gospodărirea și menținerea curățeniei în Municipiul Pașcani.
De asemenea, persoanele vârstnice, de peste 70 de ani, ce nu au posibilitatea fizică sau materială pentru a-și curăța spațiile din fața gospodăriilor, sunt rugate să facă o solicitare scrisă către Primăria Municipiului Pașcani, prin care să ceară sprijin în vederea igienizării acestor spații. În baza solicitărilor, salariații Serviciului Seră și Administrare Spații Verzi vor veni în ajutorul dumneavoastră. Vă mulțumim! Purtător de cuvânt, Alexandru Dandu”, se precizează în comunicat.
Decizia a stârnit mai multe nemulțumiri printre cetățeni. În diferite postări făcute pe rețelele de socializare aceștia critică faptul că plătesc taxe și impozite pentru nimic. Mai mult, sunt puși să facă munca celor de la primărie pentru care iau salar degeaba.
Consilierul local PMP, Sorin Olariu este de părere că cei din administrația locală încasează salarii de nababi pentru nimic.
„Nu am înțeles un aspect din comunicatul administrației locale, de ce numai locuitorii de la case au obligația să facă curățenie, deszăpezire, etc? HCL 30/2002, spune clar ca asociațiile de locatari/proprietari au aceleași obligații, inclusiv cele 70-80 de asociații de proprietari ARMONIA! Ciudat, nu? Noi măturăm, cosim, deszăpezim, curățam rigolele, etc. …voi, administrația, ce mai faceți? Încasați salariile de nababi?”, precizează Sorin Olariu.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reguli de respectat pentru vânzări online fără riscuri

Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele ...