Acasă » EVENIMENT » Patru din cinci meseriași au scumpit serviciile în acest an. Câți bani cere un electrician pe oră
pmp

Patru din cinci meseriași au scumpit serviciile în acest an. Câți bani cere un electrician pe oră

Patru din cinci meseriași au mărit tarifele în acest an, cele mai mari creșteri fiind înregistrate în construcții, renovări și hidroizolaţii.

Potrivit unui sondaj realizat de specialiști asupra tarifelor cerute de meseriași – arhitecți, constructori, experți în soluții energetice și furnizori de alte servicii pentru casă, tarifele au crescut cu peste 10% în 2023.

În sondaj au fost introduse în premieră și furnizorii de servicii în afaceri și alte servicii, cum ar fi servicii de curățenie, contabilitate, creare site web și servicii de pază, scrie adevarul.ro.

Aproape toți furnizorii de hidroizolații și zugravi, majoritatea executanților de renovări, precum și trei din patru constructori, arhitecți și furnizori de ferestre, și-au mărit prețurile.

Două treimi dintre meșterii care și-au mărit prețurile (în total 77,8%) au menționat ca motiv creșterea prețurilor la materii prime și materiale (68%).

Prețul actual pentru construcția unei case din cărămidă: 6.400 lei/m²
Prețul de anul trecut: 5.100 lei/m²

Prețul actual pentru reparațiile electrice: 54 lei/oră
Prețul de anul trecut: 49 lei/oră

Prețul actual pentru un proiect de casă realizat de un arhitect: 100 lei/mp
Prețul de anul trecut: 90 lei/mp

Niciuna dintre firmele de hidroizolații nu a păstrat prețurile la nivelul de anul trecut. Prețul actual pentru hidroizolația acoperișului și a teraselor (construcție nouă): 235 lei/mp
Prețul de anul trecut: 190 lei/mp.

Sursa: Știrileprotv.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Elevii care deranjează ora pot fi trimiși în altă sală sub supravegherea altui profesor. Noul regulament din școli și noul Statut al Elevului, puse în dezbatere de Ministerul Educației

Noul regulament de organizare și funcționare a școlilor și noul Statut al Elevului, puse în ...