Acasă » EVENIMENT » Pensii 2024. Cine va primi cu 80% mai mult de la poştaş anul viitor

Pensii 2024. Cine va primi cu 80% mai mult de la poştaş anul viitor

Ministrul Muncii (MMSS), Simona Bucura Oprescu, a oferit clarificări cu privire la impactul noii legi a pensiilor asupra pensionarilor care au avut perioade lucrate în grupe speciale de muncă.

Pensii 2024. „Pensiile românilor vor crește fiecare în funcție de stagiul de cotizare, punctele asimilate, respectiv cele de stabilitate. Creșterile pensiilor va fi între zero, fiindcă vor fi români care vor primi același cuantum în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea, și români care vor avea creșteri peste 80% în cazul celor care au fost cu indemnizația minimă socială, având salariul minim pe economie la un stagiu de cotizare de peste 35 ani. Impactul bugetar este de 6% din PIB plus cele 10 miliarde pentru anul 2024. Este o lege sustenabilă, aduce respect pentru români”, a spus ministrul Muncii, joi seara.

Pensii 2024. Simona Oprescu Bucura – ministrul Muncii a vorbit despre plata pensiilor în luna decembrie. Vor fi ultimele pensii înainte de majorarea de la 1 ianuarie 2024 pe care o așteaptă toți pensionarii și au fost discuții referitoare la eventuale întârzieri.

„Această reformă ne-a ajutat să renegociem PNRR și să scoatem acel procent de 9,4%. Nu vor fi întârzieri la plata pensiilor în decembrie”, a spus Simona Oprescu Bucura.

Simona Bucura Oprescu a spus, miercuri seara, în exclusivitate la România TV, după promulgarea legii pensiilor că „este o zi importantă pentru România, fiindcă preşedintele a promulgat noua lege a pensiilor. Este o zi care reprezintă deschiderea unei noi etape (…), etapa în care, din 2024, venim cu aplicarea noii legi a pensiilor, care aduce respect pentru români, aduce echitate, respectă munca şi se adresează nu doar pensionarilor pe care-i avem în plată, care au construit România, aşa cum o ştim noi astăzi, dar şi românilor care sunt angajaţi acum şi care, prin noua lege, trebuie să ştie că vor beneficia de puncte de stabiltate în plus, ceea ce, pentru o vechime mai mare de 25 de ani îi va duce la o pensie mai bună”.

Întrebată cât de stabilă va mai fi vârsta de pensionare, ministrul muncii a spus că mecanismul cu care s-a venit în lege este „o garanţie”. „Vârsta de pensionare este stabilă, fiindcă mecanismul cu care am venit este o garanţie a faptului că vârsta de pensionare nu va creşte arbitrar, nu va creşte ad-hoc, nu este în pixul unui ministru, al unui Guvern. Creşterea vârstei de pensionare este un mecanism în care, dacă speranţa de viaţă nu creşte o lună, vom rămâne la aceeaşi vârstă de pensionare”, a explicat ministrul Muncii.

Continuare pe RomâniaTV.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...