Acasă » POLITIC » Pensiile normale se măresc, unele speciale se elimină. Măsuri excepționale anunțate de Guvern
nomad
evz

Pensiile normale se măresc, unele speciale se elimină. Măsuri excepționale anunțate de Guvern

Guvernul Orban anunţă măsuri excepţionale, în procedură de urgenţă. Pensiile normale se vor mări, aşa cum prevede legea, însă liberalii vor să elimine o parte dintre pensiile speciale. Vor face excepţie, militarii şi magistraţii.

Acelaşi cabinet Orban nu mai vrea să-i lase pe bugetari să cumuleze salariul de la stat cu pensia, dacă au venituri mari. Nu în ultimul rând, executivul îşi va asuma răspunderea rapid pe 3 teme: justiţie, transportul elevilor şi plafoanele bugetare.

Cu multe găuri în visterie, liberalii pregătesc bugetul pentru anul viitor. De la cheltuieli vor să taie pensiile speciale pentru primari, parlamentari, aviatori sau diplomaţi. Potrivit PNL, statul le dă acestora anual 9 miliarde de euro.

Raluca Turcan: “Dorim ca în paralel cu anularea unor privilegii date pe criterii discriminatorii să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile prin stabilirea ca punct de plecare în calcul principiul contributivităţii.”

Măsura i-ar viza pe cei care au lucrat la stat cu salarii mari şi s-au pensionat fără să se retragă din funcţii. În acest moment, sunt peste 9.000 de beneficiari de pensii de serviciu, iar unele dintre acestea sunt destul de generoase. Militarii şi magistraţii ar primi în continuare pensii speciale. Ludovic Orban a anunţat şi că indemnizatiie demnitarilor nu vor mai creşte odată cu majorarea salariului minim.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „E nevoie de un mix de măsuri pentru a permite totuşi reducerea deficitului până într-o zonă care e rezonabilă. adică până spre zona de 3%. E clar că acele guverne eşuate PSD au exagerat cu măsuri care au fost luate pe picior, fără o analiză serioasă.”

În şedinţa de guvern de marți, liberalii vor prezenta şi un pachet de legi pentru care vor să-şi angajeze răspunderea în parlament. Este o măsură excepţională prin care guvernul vrea să amâne cu un an teremenul de la care se pot pensiona magistraţii. Măsură ar fi scos din sistem peste 2.100 de oameni care, după ce PSD a modificat legile justiţiei, s-ar fi putut retrage din funcţie mai devreme. Mai multe pe www.știrileprotv.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Ludovic Orban, un nou anunț uimitor despre pandemia din țară: „După cum arată datele…”

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a făcut o nouă referire la evoluția pandemiei de coronavirus de ...