Acasă » REGIONAL » Harlau » Permise de conducere retinute de politisti in urma unui control la Harlau

Permise de conducere retinute de politisti in urma unui control la Harlau

Ieri, polițiștii din cadrul Poliţiei OraşuluiHîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a actelor de cerşetorie şi încălcării normelor legale de circulaţie a autovehiculelor şi pietonilor pe drumurile publice. Au fost verificați 6 agenţi economici, 30 de autovehicule, 10 atelaje hipo și legitimate 62 de persoane.  

De asemenea, au fost aplicate 19  sancțiunicontravenționale în valoare de 3.130 de lei, dintre care 12 conform O.U.G 195/2002, 3 conform Legii 61/1991, 1 conform Legii 12/1990 și 3 conform altor acte normative. Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere.

 Spre exemplu, un tânăr de 24 de ani, din județul Botoşani, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 580 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 30 de zile, întrucât a condus un autoturism pe strada Bogdan Vodă, din oraşul Hîrlău, și nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni angajați regulamentar în traversarea străzii. De asemenea, o femeie de 47 de ani, din comuna Deleni, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, întrucât a efectuat acte de comerţ, în cadrul unei societăți comerciale, fără a avea afişat programul de funcţionare.

 Un bărbat de 37 de ani, din oraşul Hîrlău, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 290 de lei, întrucât a condus o autoutilitară pe DC 144, pe  raza comunei Cotnari,  fără a purta centura de siguranţă şi fără a avea asupra lui documentele prevăzute de lege. 

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Incertitudini privind Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă 2023 de la Pașcani. Decizia stă pe umerii oamenilor de afaceri

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă 2023 din Pașcani nu se știe exact dacă ...