Acasă » REGIONAL » Moldova » Permutări politice la Pașcani. Social democratul Pantazi crește în defavoarea liberalului Pintilie
pmp

Permutări politice la Pașcani. Social democratul Pantazi crește în defavoarea liberalului Pintilie

Au început jocurile politice odată și cu începerea campaniei electorale. Partidul Social Democrat (PSD) a reușit să își atragă lângă ei un al partid, Partidul Verde. Aceștia din urmă au decis să-l susțină pe Dumitru Pantazi la funcția de primar al municipiului Pașcani. Cele două formațiuni au încheiat și un protocol în acest sens, act care a fost semnat de către Dumitru Pantazi și președintele Partidului Verde Iași – Victor Chirilă la sediul PSD. Aceștia au susținut o conferință de presă în care au prezentat presei în mare conținutul protocolului cât și motivele pentru care au ales acest proiect politic.

Din perspectiva lui Dumitru Pantazi lucrurile sunt simple: maximizarea șanselor pentru câștigarea funcției de primar. Din perspectiva ecologiștilor de la Partidul Verde motivul este acela că la ora actuală municipiul Pașcani sub administrarea primarului Marius Pintilie arată murdar.

„Am socotit șansele dinainte așa cum fac toate partidele numai că nu toți o recunosc. Neavând șanse să câștigăm primăria, am decis să susținem un candidat care are reale șanse de câștiga Primăria Pașcani. Astfel ca cel care va prelua puterea să susțină mai apoi și proiectele noastre, ale Partidului Verde. Adică să fie un oraș mai curat, un oraș fără poluare, un oraș cu mai multe parcuri, etc. Deci ei ne susțin pe noi și noi pe ei”, a declarat Victor Chirilă.

„Noi îi mulțumim domnului Victor Chirilă că a considerat că Partidul Social Democrat și prin candidatul lui suntem garanția că proiectele pe care dumnealor doresc să fie implementate pentru municipiul Pașcani vor avea soluții de rezolvare”, a spus și Dumitru Pantazi.

La întrebarea Jurnalul Regional de ce Dumitru Pantazi și nu Marius Pintilie, Victor Chirilă a precizat că nu este în război cu nici un partid politic însă doar cei de la PSD și-au arătat disponibilitatea de a bate palma pentru Pașcani. PNL i-ar fi trat pe sistemul: „ce-s și cu ăștia de la verzi”?

„Singurii care au stat la discuții cu noi la Pașcani au fost cei de la PSD. În Iași spre exemplu au fost cei de la USR. În alte localități colaborăm cu PNL-ul. Deci nu suntem a unui partid așa cum spun unii că am fi. Colaborăm cu toți unde suntem primiți și ni se acceptă proiectele noastre”, a mai conchis Chirilă.

Pantazi a mai precizat că din sondaje, Partidul Verzilor la Pașcani are un procent în intenția de vot important, procent care uneori face diferența între candidați la alegeri. De aceea s-a și ajuns la o astfel de colaborare.

Comunicat PSD: Protocol PSD Pașcani și Partidul verzilor

Astăzi, 15.05.2024 la sediul PSD Pașcani a avut loc semnarea protocolul de susținere pentru candidatul Dumitru Pantazi la funcția de primar al Municipiului Pașcani la alegerile autorităților administrației publice locale din 9 iunie 2024.

Protocoul are ca scop susținerea candidatului unic, a domnului Dumitru Pantazi, din partea celor două partide la alegerile autorităților administrației publice locale din 9 iunie 2024, pentru maximizarea șanselor de obținere a unui rezultat care să permită implementarea programului de guvernare locală și a politicilor publice, la nivelul Unității Administrativ-Teritoriale a Municipiului Pașcani, Județul Iași.

Protocolul de susținere este fundamentat pe valorile comune ale ambelor partide în ceea ce privește transparența, responsabilitatea dezvoltării urbane.

Partidul Verde-Verzii Pașcani și Partidul Social Democrat Pașcani, își propun să ofere cetățenilor Municipiului Pașcani un candidat la funcția de Primar care să fie un promotor al bunelor practici administrative, al participării civice și al protecției mediului înconjurător, în persoana domnului Dumitru Pantazi.

Obiectivul comun al prezentului protocol de susținere este de a mobiliza electoratul și de a promova mesajele candidatului la Primăria Municipiului Pașcani, a domnului Dumitru Pantazi, în vederea obținerii unui procentaj favorabil care să conducă la câștigarea alegerilor pentru autoritatea administrației publice locale din 9 iunie 2024.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Parcul industrial Pașcani, la intersecția autostrăzilor A7 și A8, va fi proiectat de grupului Goldbach

Proiectarea parcului industrial de la Pașcani ar putea începe în toamna acestui an. Administrația județeană ...