Acasă » REGIONAL » Iasi » Peste 1500 locuri de munca vacante prezentate la Bursa locala pentru absolventi
pmp

Peste 1500 locuri de munca vacante prezentate la Bursa locala pentru absolventi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi, urmare a organizării Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi din data de 20 octombrie 2017, în cele două locaţii: Casa de Cultură a Studenţilor sala FOAIER din municipiul Iaşi  şi Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din municipiul Paşcani, apreciază interesul manifestat de mediul economic din judeţul Iaşi pentru ocuparea tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, prin oferta diversificată de la această ediţie, de  1598 locuri de muncă vacante din care 240 pentru studii superioare.

 

Din cele 1270 de persoane participante care au discutat cu reprezentanţii celor 124 agenţi economici, 790 sunt proaspăt absolvenţi. Dintre aceştia, 654  au fost selectaţi în vederea angajării in perioada imediat următoare iar 30 de absolvenţi au încheiat un contract de muncă corespunzător pregătirii profesionale, 3 fiind cu studii superioare.

Angajatorii prezenţi la eveniment au avut posibilitatea de a primi informaţii detaliate referitoare la ultimile modificări legislative aduse Legii uceniciei la locul de muncă şi Legii stagiului.

 

De asemenea, în cadrul parteneriatului cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi care are ca principal obiectiv facilitarea tranziţiei către un loc de muncă a viitorilor absolvenţi, elevii din anii terminali ai liceelor şi şcolilor profesionale au participat astăzi la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, ca un prim pas în familiarizarea cu cerinţele angajatorilor din diverse domenii de activitate.

Acţiunea organizată astăzi, adresată în special absolvenţilor, este una din  priorităţile Serviciului Public de Ocupare, fiind cea mai eficientă măsură activă.

 

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...