STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » EVENIMENT » Peste 70% din carnea de pui de la Lidl este contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice. Analiză microbiologică la nivel european
pmp

Peste 70% din carnea de pui de la Lidl este contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice. Analiză microbiologică la nivel european

Mai bine de jumătate din carnea prezentă pe rafturile frigiderelor din magazinele Lidl este contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice.

Peste jumătate din carnea de pui regăsită în frigiderele magazinelor Lidl este contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice. O analiză efectuată la nivel european, promovată de mai multe organizații pentru drepturile animalelor, inclusiv Observatorul pentru bunăstarea animalelor din Spania, arată că peste 70% din carnea de pui vândută de gigant conține bacterii rezistente la antibiotice.

Carnea de pui de la Lidl, contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice

Datele analizei efectuate la nivel european sunt îngrijorătoare. În cazul a 38% din probele analizate s-a găsit listeria, iar 83% aveau patogeni diareici precum E.coli și Campylobacter. Lidl neagă acuzația și spune că are certificate de analiză efectuate chiar de lanțul de supermarketuri și de furnizorii săi, care ar contrazice informațiile din studiu.

În același timp, reprezentanții lanțului de magazine susțin că studiul reprezintă „acțiune de discreditare a imaginii companiei cu informații false și/sau neverificate”, ținând cont că „articolele care se presupune că sunt analizate sunt produse de furnizori care furnizează carne de pui unei mari majorități a lanțurilor de distribuție spaniole”.

 Continuare pe Ziaruldeiasi.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un nou motiv pentru care generația Z își dă demisia. „Cât o să mă plătiți?”  

Generația Z renunță la locurile de muncă nu doar din cauza salariilor sau a flexibilității, ...