Peste jumătate din carnea de pui regăsită în frigiderele magazinelor Lidl este contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice. O analiză efectuată la nivel european, promovată de mai multe organizații pentru drepturile animalelor, inclusiv Observatorul pentru bunăstarea animalelor din Spania, arată că peste 70% din carnea de pui vândută de gigant conține bacterii rezistente la antibiotice.
Carnea de pui de la Lidl, contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice
Datele analizei efectuate la nivel european sunt îngrijorătoare. În cazul a 38% din probele analizate s-a găsit listeria, iar 83% aveau patogeni diareici precum E.coli și Campylobacter. Lidl neagă acuzația și spune că are certificate de analiză efectuate chiar de lanțul de supermarketuri și de furnizorii săi, care ar contrazice informațiile din studiu.
În același timp, reprezentanții lanțului de magazine susțin că studiul reprezintă „acțiune de discreditare a imaginii companiei cu informații false și/sau neverificate”, ținând cont că „articolele care se presupune că sunt analizate sunt produse de furnizori care furnizează carne de pui unei mari majorități a lanțurilor de distribuție spaniole”.