Acasă » REGIONAL » Moldova » Piețarii pășcăneni vor fi relocați. Consilierii au cerut explicații, primarul Pintilie se relaxează în concediu | VIDEO

Piețarii pășcăneni vor fi relocați. Consilierii au cerut explicații, primarul Pintilie se relaxează în concediu | VIDEO

Dezinteres TOTAL din partea conducerii primăriei Pașcani. Ședința de Consiliu Local convocată astăzi de primarul Marius Pintilie, cu proiecte ce vizează piața din vale a municipiului și decizii de relocare a oamenilor de afaceri din zonă, a ridicat multe semne de întrebare din partea consilierilor. Problema este că inițiatorul, cel care trebuia să ofere explicații pe proiecte, a preferat să plece în concediu. Ședința a fost convocată fix în ultima zi de relaxare a edilului șef. Consilierii locali au catalogat inițiativa ca o altă nepăsare din partea primarului față de consilieri și aroganță față cei care i-au acordat votul de încredere.
Consilierul local PSD, Dumitru Pantazi a spus că vor vota proiectele primarului pentru a nu veni mai apoi cu scuze cum că cei de la PSD blochează proiectul de reabilitare și modernizare din Piața Val. Însă, a spus acesta, nu i se pare normal ca primarul, chiar dacă este în concediu, să nu intre on-line cum fac și consilierii locali, să dea lămuriri pe proiectele inițiate de el.
Pantazi a arătat faptul că actualul primar de fapt nu este interesat de municipiu, drept dovadă atitudinea acestuia pe niște probleme unde câteva zeci de familii rămân fără surse de venit.
Consilierul local Sorin Olariu a criticat și el atitudinea celor de la PNL în frunte cu șeful acestora.
”Suntem în situația de a vota ceva trecut de limita legii. Să votăm repede, și nu este prima oară când se întâmplă asta, că cineva nu a avut timp de trei ani de zile să-și facă treaba. De trei ani de zile cerem lămuriri cu relocare. Spuneau: nu-i treaba noastră! Acum, iată că s-a ajuns aici. Faceți (consilierii PNL și primarul Marius Pintilie n.r.) ce vreți și prin aroganța specifică se ajunge aici! Ce se întâmplă cu comercianții de module, cei de pe platoul din piața vale mai departe este cu caracter discriminatoriu”, a precizat consilierul local Sorin Olariu.
„Nu este preocupat de problemă (primarul Marius Pintilie – n.r.)? Am zis ca intră online în ședința de Consiliu Local să explice niște lucruri că este un proiect foarte important. Ce a fost legat de piață am votat întotdeauna. Acum ar trebui să discutăm de recepție nu de implementarea proiectului. Trei ani de zile nu ați făcut nimic! Am votat un proiect de hotărâre pe relocare pe 3.600 mp în spatele pieței și nimeni nu spune nimic. Nici acel aviz necesar de la Ministrul Educației nu s-a obținut. Repet, de trei ani de zile stați cu acest proiect și acum totul e pe grabă. Aveam niște întrebări pentru primar, pentru inițiator, dar dacă nu este … nu am de unde obține răspunsuri. Însă o să votez proiectul ca să nu spună apoi că noi, cei de la PSD, am blocat proiectele primarului. A avut (primarul Marius Pintilie n.r.) trei ani de zile la dispoziție, nu am blocat nimic!”, a transmis consilierul local PSD, Dumitru Pantazi.
Viceprimarul Cristian Rățoi a intervenit în ședință și a explicat că s-au încercat toate posibilitățile pentru a-i sprijini pe comercianți. Problema este că legea trebuie respectată și nu o poate încălca. Rățoi spune că a purtat discuții cu toți piețarii, a ascultat problemele lor și le-a explicat posibilitățile. Edilul local a mai arătat că singura variantă pe moment este platoul din fața intrării pe Stadionul Municipal de Rugby. Cei 16 piețari care necesită a fi relocați în primă fază de lucrări pe proiect, vor primi un regim standard de 4/4 mp.
Consilierul local PSD Ionuț Prodan a propus ca să fie organizate licitații, pe timpul lucrării din primă fază, pentru spațiile disponibile din hală. Acest demers este necesar, spune Prodan, în urma discuțiilor purtate cu piețarii care doresc să se mute până vor reveni pe spații. Asta mai ales că sunt destule locuri disponibile.
Gabriela Nedelcu a cerut să fie urgentată această măsură mai ales că ține de către cei de la primărie să organizeze licitații.

După multe discuții, lămuriri care nu au putut fi obținute din cauza faptului că primarul se află în concediu, consilierii au votat proiectele însă cu rețineri din lipsă de explicații din partea lui Pintilie, aflat în concediu în prag de Ziua Îndrăgostiților.

Mai multe puteți urmări în ȘEDINȚA VIDEO de mai jos:

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...