Acasă » REGIONAL » Moldova » Pintilie minte și manipulează
thomplast

Pintilie minte și manipulează

 

Marius Pintilie, consilier local și președinte al organizației PNL Pașcani, a convocat la sediul partidului o conferință de presă având ca temă principală suprafețele de teren pe care firma Lorimer le ocupă fără a deține acte legale în acest sens. Cum era și de așteptat, ziariștii de la Jurnalul Regional și BitTv nu au fost invitați, asta probabil pentru că au prezentat situația pe larg în presă. Mai mult, aceștia s-au numărat și printre subiectele de discuții.

Conferința a fost filmată de către un membru liberal și postată pe pagina oficială PNL. În acest mod am reușit să aflăm de ce anume suspină liderul politic.

 

În primă instanță, Marius Pintilie este supărat de faptul că imaginea sa are de suferit din cauza celor doi jurnaliști care îl critică, Cătălin MIHĂILĂ și Cătălin Cojocaru. Are planuri de a candida la Primăria Pașcani deci trebuie să apară imaculat în fața electoratului. 2. A fost descoperit că ocupă abuziv suprafețe de teren din domeniul public la o serie de magazine Lorimer iar acum încearcă să arate că de fapt Primăria este de vină. 3. Presa insistă pe acest subiect, deși voalat recunoște că nu se află în legalitate. 4. Frica cum că ar putea pierde din simpatizanți îl determină să recurgă la acțiuni josnice la adresa presei și se victimizează.

 

În altă ordine de idei, încă de la începutul conferinței, Marius Pintilie a pozat în victimă și a mințit precizând că ziariștii celor două instituții media, Jurnalul Regional și BitTv, demarează o campanie denigratoare la adresa sa. Limbajul folosit a fost unul manipulator încercând să arate faptul că o parte a presei a pornit un adevărat război mediatic. „Sunt nevoit să mă apăr…, chestii de viață și de moarte.., persoane rău intenționate…, campanii de presă denigratoare…, etc.” sunt doar câteva din replicile folosite de edilul local pe parcursul discursului care a creat tabloul unei victime. Mai mult, pentru a-i sensibiliza pe cei care îl urmăresc, același Marius Pintilie se îndreaptă spre zona socială și face declarații de genul cum că firma sa, SC Lorimer SA, împreună cu alte firme care le deține, are peste 100 de angajați. Afirmația făcută nu are nici o legătură cu derapajele prezentate și subiectul de presă de care se arată deranjat.

 

Situația de drept

 

Societatea Lorimer s-a extins pe domeniul public cu câteva magazine pe o suprafață totală de circa 200 mp. Toate aceste extinderi s-au făcut în mod tacit, fără acordul celor de la Primăria Pașcani. Deci, nu există acte pe acele suprafețe de teren. Pe parcursul a câtorva ani de zile, terenul a fost folosit abuziv și încă se mai persistă în situație. De când s-a aflat de acest subiect, presa a încercat să primească lămuriri direct de la Marius Pintilie, administratorul societății. Extrem de deranjat, acesta a evitat să răspundă concret la întrebările legitime și este normal ca jurnaliștii să insiste pe subiect. Nimic altceva. Nu este normal ca, cineva, indiferent de culoarea politică sau de statutul social, să se apuce de construit pe domeniul public iar mai apoi să dea vina pe cei de la Primărie că nu-i eliberează acte, contracte pe terenurile respective. În acest context rămâne întrebarea: care este rolul licitației, al serviciilor din Primărie sau al Primăriei? Este normal ca și alți cetățeni din Pașcani să înceapă construcții fără autorizații, oriunde doresc? De ce vă opuneți altor afaceriști care solicită concesiuni tot la clădiri sau firme – cazul Aprodex, cazul Morlux Florena, etc.? De ce un consilier local, om politic, afacerist are dreptul să o facă iar alții nu?

DISCUTĂM de lucruri aflate în afara LEGII și despre EGALITATE ÎN DREPTURI domnule Pintilie, nu este vorba despre campanii de presă denigratoare.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Hârlăuanii rămân fără apă potabilă

În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă de 100 mm diametru, ApaVital se ...