Acasă » REGIONAL » Pascani » Politia se implica si in acest an in manifestarile traditionale de la Ruginoasa

Politia se implica si in acest an in manifestarile traditionale de la Ruginoasa

Şeful Inspectoratului de PoliţieJudeţean Iaşi, comisar șef de poliţie Gîtlan Costel  a dispus luarea unor măsuri suplimentare (constituirea unor dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi de grupe de intervenţie-rezervă), în contextul manifestărilor tradiţionale din data de 31 decembrie a.c., din comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

 

Astfel, au fost luate toate măsurile necesare ca obiceiul să se desfăşoare în limitele legale, iar echipeleoperative formate din  poliţişti de la ordine publică,  rutieră, investigaţii criminale și luptători S.A.S. sunt pregătite să acţioneze cu fermitate, dacă situaţia o va impune.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi respectă obiceiurile locului, însă manifestările prilejuite de acestea nu justifică încălcarea legii. Astfel, informăm participanţii că vor fi luate măsurile prevăzute de lege împotriva celor care vor încălca normele contravenţionale sau penale.

 

Atragem atenţia asupra faptului că încăierarea, ultrajul contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, vătămarea corporală, distrugerea, împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice constituie fapte cu caracter penal, care pot fi  pedepsite cuînchisoarea.

 

Solicităm locuitorilor comunei Ruginoasa să se manifeste paşnic în cadrul evenimentului, pentru ca toţi participanţii să se bucure, în linişte, de un obicei străbun.

 

În intervalul 15-29 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Poliţiei Municipiului Paşcani, Secţiei de Poliţie Rurală Paşcani şi Posturilor de Poliţie arondate  au desfăşurat acțiuni pe raza comunei Ruginoasa, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, preîntâmpinarea comiterii de infracţiuni cu violenţă, precum şi pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere.

 

Acţiunile vor continua şi în această seară, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă pentru toţi cetăţenii comunei Ruginoasa.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

FOTO | Accident rutier MORTAL în comuna Războieni

Început de săptămână cu o tragedie. Un accident grav a avut loc în această dimineață ...