Acasă » REGIONAL » Iasi » Poliţist prins de colegi beat mangă la volanul maşinii de serviciu, la 6 dimineaţa
thomplast

Poliţist prins de colegi beat mangă la volanul maşinii de serviciu, la 6 dimineaţa

Acesta va fi, cel mai probabil, dat afară din cadrul Poliţiei Locale. Şeful instituţiei spune că angajatul fusese avertizat şi în cazuri anterioare, pentru violenţă stradală în afara serviciului. Cum a fost acesta depistat?

Poliţia Locală Iaşi se confruntă cu un nou caz ce afectează imaginea instituţiei. Un poliţist, angajat al instituţiei, care a ieşit la stradă la volanul unei maşini deşi era beat criţă este acum cercetat penal şi disciplinar şi, cel mai probabil, va fi dat afară din instituţie. Tot disciplinar este cercetat şi un coleg al bărbatului care s-a urcat în maşina acestuia şi au plecat în patrulă. Totul s-a întâmplat duminică dimineaţa, în jurul orei 7.

Filmul delictului

Poliţistul Alexandru Zîmbreanu trebuia să intre în tura de dimineaţă, iar înainte de acest lucru, el trebuia să participe la o instruire. Ştiindu-se sub influenţa alcoolului, bărbatul a mers la serviciul de pază al instituţiei, de unde a luat cheia maşinii de serviciu, un Logan, apoi a plecat în patrulare împreună cu un coleg. Şeful care desfăşura instruirea a remarcat absenţa lui Zîmbreanu şi s-a informat despre situaţie, aflând că acesta plecase direct la stradă. Deoarece autoturismele instituţiei sunt monitorizate, Zîmbreanu a fost reperat rapid în trafic, iar un alt echipaj a mers după el. Poliţiştii au observat că Zîmbreanu este băut, şi şi-au anunţat şefii, iar aceştia le-au recomandat să cheme un echipaj de poliţie de la Biroul Rutier Iaşi. Aceştia din urmă l-au testat pe poliţistul local, iar aparatul a arătat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui Zîmbreanu a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. „În data de 8 septembrie, poliţistul local Z.A., planificat în serviciul schimbul unu, interval orar 06 – 14, a plecat în teren fără a mai participa la şedinţa de instruire condusă de către şeful de serviciu desemnat la comandă. Existând suspiciunea că poliţistul local ar fi sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea Poliţiei Locale Iaşi a solicitat un echipaj din cadrul Biroului Rutier Iaşi pentru testarea cu alcooltestul. În urma controlului a rezultat o concetraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Menţionăm că poliţistul local a fost cercetat de două ori în cadrul comisiei de disciplină din cadrul instituţiei, iar în ultima cauză, membrii comisiei au propus destituirea din funcţia publică“, se arată în comunicatul Poliţiei Locale Iaşi.

Era un cal breaz

Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ l-au contactat telefonic pe şeful Poliţiei Locale, pentru a detalia situaţia creată. Liviu Zanfirescu ne-a precizat că poliţistul local depistat la volan sub influenţa alcoolului fusese avertizat de mai multe ori, după alte abateri. „Noi nu tolerăm un asemenea comportament. Aflat sub influenţa alcoolului şi aflat la volanul maşinii instituţiei, acesta putea să provoace o tragedie. Colegul nostru a mai fost cercetat disciplinar pentru comportament neadecvat, în contradicţie cu uniforma de poliţist. Chiar şi în timpul liber, statutul poliţistului spune că trebuie să avem un comportament model. Or, dumnealui a fost cercetat pentru agresiune stradală. Nu acceptăm aşa ceva“, a spus comisarul Liviu Zanfi­rescu, şeful Poliţiei Locale Iaşi.

Sursa ziaruldeiasi.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Alternativa pentru Demnitate Națională – ADN, are coordonator la Pașcani în persoana lui Dragoș Ionescu

Dragoș Ionescu a fost numit astăzi, la Iași, coordonatorul politic al Alternativei pentru Demnitate Națională ...