Acasă » REGIONAL » Moldova » FOTO | VIDEO | Școală modernă în Tătăruși inaugurată odată cu deschiderea anului școlar

FOTO | VIDEO | Școală modernă în Tătăruși inaugurată odată cu deschiderea anului școlar

Noul an școlar a început cu emoții pentru sute de elevi din comuna Tătăruși. Nici părinții nu au fost mai departe de sentimentul tinerilor sau chiar cadrele didactice.

Un eveniment important pentru tătărușeni, odată cu deschiderea noului an școlar. A fost inaugurată Școala Generală din satul UDA. Unitatea de învățământ a fost reabilitată și modernizată prin fonduri guvernamentale iar la tăierea panglicii a participat pe lângă primarul comunei, Costel Iosub, prefectul județului Iași Marian Șerbescu, dar și fostul subprefect Valentina Iosub – actual secretar al Primăriei, viceprimarul comunei și alții. Evenimentul a început cu oficierea unei slujbe de sfințire iar mai apoi a urmat discursuri din partea oficialităților.

Costel Iosub a vorbit despre importanța educației, despre modernizarea unității de învățământ dar mai ales despre comunitatea pe care o reprezintă și sătenii care au ajuns în funcții importante, o mândrie pentru comună.

Prefectul Marian Șerbescu a primit o distincție din partea edililor locali în semn de apreciere ca reprezentant al Guvernului României pentru investițiile din Tătăruși.

„Am vrut să mă aflu astăzi și alături de copiii din comuna Tataruși, de unde provin unii dintre cei mai merituoși și harnici olimpici cu care ne mândrim. În 80 de comune ale județului se derulează lucrări de modernizare a școlilor, cu investiții totale de aproape 330 milioane de lei, în urma cărora vor fi reabilitate și modernizate peste 200 de școli. În satul Uda din comuna Tătăruși a fost deschisă astăzi școala gimnazială, modernizată în cadrul unui astfel de proiect, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Dincolo de emoțiile inerente începutului de an școlar, copiii au putut simți astfel și bucuria de a învăța în cele mai bune condiții”, a precizat prefectul Iașului, Marian Șerbescu.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reguli de respectat pentru vânzări online fără riscuri

Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele ...