Acasă » REGIONAL » Moldova » Polițiștii locali pășcăneni s-au plâns primarului de neajunsuri. Iată solicitările acestora

Polițiștii locali pășcăneni s-au plâns primarului de neajunsuri. Iată solicitările acestora

Primarul Marius Pintilie a avut în cursul zilei de ieri o întâlnire, la solicitarea acestora, cu polițiștii locali din Pașcani. În cadrul întâlnirii, agenții s-au plâns edilului șef de salariile mici, datorită faptului că nu li se oferă niște sporuri legale. Pintilie a declarat într-o conferință de presă că polițiștii locali au discutat de lipsa unei noi mașini în dotare, au mai solicitat posibilitatea de a deține un abonament la spălătoriile auto, camere de supraveghere pe echipamente pentru dovezi la intervenții, vestimentații de schimb, etc.

„Am avut o întâlnire cu agenții locali de poliție din Pașcani în care mi s-a adus la cunoștință o serie de probleme cu care se confruntă. Sunt multe însă încercăm să le rezolvăm pe cele mai importante și în limita posibilităților. S-au plâns de faptul că nu le sunt acordate niște sporuri legale. Spre exemplu nu beneficiază de sporuri pentru zilele de sâmbătă și duminică. Vom face analize și vom încerca să prindem în buget. Pentru Poliția Locală, cheltuielile bugetare pentru un an de zile sunt de 1,3 milioane de lei. Prin acordarea sporurilor automat va crește. Au mai cerut suplimentarea numărului de polițiști. Nu putem face acest lucru pentru că încercăm să reducem din cheltuieli la Primărie. Astfel că ne-am gândit renunțăm la postul de polițist local de la Finanțele Publice Locale și să contractăm o firmă de pază în locul lui. Iar polițistul local să meargă în stradă”, a declarat primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie.

Întrebat dacă va demite actuala conducere a Poliției Locale, Pintilie a precizat că nu are de ce să recurgă la acest gest deoarece nu a venit la primărie să dea oameni afară ci pentru a face treabă. Numai că nici bine nu a ajuns primar că a pus „cruce” la doi șefi: șeful pieței Cristian Menegon și directorului CLP EcoServ Leonard Ursu, ambii membri PSD. Potrivit unor surse, nici directorii Spitalului Municipal de Urgență Pașcani nu sunt văzuți bine. Aceștia ar urma să fie schimbați din funcții cu alte persoane apropiate PNL or chiar membri de partid. Rămâne de văzut dacă zvonurile se confirmă.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

  1. Noaptea mintii ! Sa cheltui inutil banii de la buget fără rezultate , sa primesti un salariu mai mare decât a celor din Politia Naționala si sa vrei salarii mai mari .

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cunoscut DJ ieşean dealer de droguri, arestat aseară împreună cu iubita. Vila din Bârnova, întoarsă pe dos

Doi iubiţi din Iaşi, dealeri de droguri, au fost arestaţi aseară după ce au primit ...