Acasă » REGIONAL » Pascani » Politistii pascaneni au desfasurat activitati educative la Colegiul Sadoveanu

Politistii pascaneni au desfasurat activitati educative la Colegiul Sadoveanu

La data de 19 iulie a.c., în intervalul 08:30-15:00, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţiei Municipiului Paşcani au organizat şi desfăşurat trei activităţi educativ-preventive, astfel: o activitate la Complexul de Servicii “M. Sadoveanu” Paşcani şi 2 activităţiîn tabăra Muncel din com. Mogoşeşti Siret, jud. Iaşi.

Au fost abordate teme diverse, precum: principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă pe stradă, în calitate de pieton, biciclist/mopedist sau şofer; consecinţele unui comportament neatent în trafic.

Au fost transmise recomandări generale copiilor pentru a nu deveni victima unui infractor şi despre prevenirea faptelor comise cu violenţă – consecinţele legale ale adoptării unor comportamente agresive.

S-a discutat şi despre comportamentele adecvate pe timpul vacanţei de vară – în spaţii publice, zone de agrement, în tabere şi excursii, etc. – pentru a nu fi implicat în evenimente neplăcute sau diverse accidente; poliţistii au prezentat tinerilor şi aspecte despre modul de petrecere a timpului liber, de alegere a grupului de prieteni, selectarea informaţiilor de pe internet şi de pe site-urile de socializare.

Informaţiile prezentate de poliţişti au fost adaptate nivelului de înţelegere al copiilor, fiind prezentate şi modalităţi de reacţie corecte pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Societăți din Podu Iloaie luate la control de polițiști. Amenzi de peste 45.000 lei

La data de 8 august a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, polițiștii din cadrul ...