Acasă » REGIONAL » Pascani » Politistii pascaneni au desfasurat activitati educative la Colegiul Sadoveanu

Politistii pascaneni au desfasurat activitati educative la Colegiul Sadoveanu

La data de 19 iulie a.c., în intervalul 08:30-15:00, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţiei Municipiului Paşcani au organizat şi desfăşurat trei activităţi educativ-preventive, astfel: o activitate la Complexul de Servicii „M. Sadoveanu” Paşcani şi 2 activităţiîn tabăra Muncel din com. Mogoşeşti Siret, jud. Iaşi.

Au fost abordate teme diverse, precum: principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă pe stradă, în calitate de pieton, biciclist/mopedist sau şofer; consecinţele unui comportament neatent în trafic.

Au fost transmise recomandări generale copiilor pentru a nu deveni victima unui infractor şi despre prevenirea faptelor comise cu violenţă – consecinţele legale ale adoptării unor comportamente agresive.

S-a discutat şi despre comportamentele adecvate pe timpul vacanţei de vară – în spaţii publice, zone de agrement, în tabere şi excursii, etc. – pentru a nu fi implicat în evenimente neplăcute sau diverse accidente; poliţistii au prezentat tinerilor şi aspecte despre modul de petrecere a timpului liber, de alegere a grupului de prieteni, selectarea informaţiilor de pe internet şi de pe site-urile de socializare.

Informaţiile prezentate de poliţişti au fost adaptate nivelului de înţelegere al copiilor, fiind prezentate şi modalităţi de reacţie corecte pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Incertitudini privind Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă 2023 de la Pașcani. Decizia stă pe umerii oamenilor de afaceri

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă 2023 din Pașcani nu se știe exact dacă ...