Acasă » REGIONAL » Iasi » Politistii rutieri de pe raza a cinci judete au actionat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere in Iasi
pmp

Politistii rutieri de pe raza a cinci judete au actionat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere in Iasi

 

La data de 14 decembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul  I.P.J. Iaşi, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui au acționat, în sistem integrat, pe raza județului Iași, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

 

În cadrul acțiunii au fost aplicate 508 de sancțiuni contravenționale dintre care 208 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor care au acest drept, 16 pentru depășiri neregulamentare, 17 pentru folosirea telefonului mobil pe timpul deplasării cu autoturismul, 43 pentru nefolosirea centurii de siguranță pe timpul deplasării cu autoturismul, 18 pietonilor care nu respectă regulile de circulație 4 pentru conducerea unui auto sub influența alcoolului și 180 pentru alte abateri.

 

De asemenea, au fost reținute 62 de permise de conducere. Totodată, au fost constatate 7 infracțiuni.

 

Spre exemplu, un bărbat de 33 ani, din județul Neamţ, a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, întrucât a fost depistat conducând un autoturism pe DN 28, în afara comunei Mirceşti, cu viteza de 121 km/h, pe sector de drum limitat la 30 km/h.

 

Un bărbat de 55 de ani, din comuna Popricani, a fost depistat conducând un autoturism pe DC 49, pe raza comunei Hadâmbu, având o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

3.Un tânăr de 23 de ani, din județul Neamţ, a fost sancţionat contravețional cu amendă în cuantum de 2.900 de lei, fiindu-i reținut permisul de pentru 90 de zile, întrucât a condus un autoturismul pe DN 2, pe raza comunei Ciohorăni, cu viteza de 154 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

 

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...