Acasă » POLITIC » Poziţia USR după ancheta pe numele lui Dan Barna privind afaceri suspecte. “Nu e nimic de ascuns. Foarte bine că se cercetează, nu e nicio problemă”
nomad

Poziţia USR după ancheta pe numele lui Dan Barna privind afaceri suspecte. “Nu e nimic de ascuns. Foarte bine că se cercetează, nu e nicio problemă”

Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă (DLAF) a anunţat în urmă cu puţin timp că Dan Barna, candidatul USR la prezidenţiale, este obiectul unei anchete, după ce jurnaliştii de la Rise Project au dezvăluit o încrengătură de afaceri suspecte derulate de firma lui Dan Barna. Se vorbeşte despre o fraudă de aproximativ şase milioane de euro, tot felul de licitaţii ciudate, de afaceri dubioase cu statul, de firme în care erau angajate rude ale lui Dan Barna.

Reacţia USR în privinţa anchetei 

“Noi considerăm că nu avem nimic de ascuns. E foarte bine că se cercetează, nu e nicio problemă. Atunci când există o suspiciune, ea trebuie cercetată. Trebuie spus că nu ne aflăm în faţa unui dosar penal, este o cercetare administrativă în care nu e implicat niciun procuror. Cercetările nu au ajuns până la punctul în care să se ajungă la concluzia că acest lucru ar fi necesar. Foarte bine că se cercetează, nu e nicio problemă, nu e nimic de ascuns, să se cerceteze şi să se elucideze cât mai curând posibil”, a declarat Cristian Seidler, deputat USR, la Antena 3.

Deputatul USR a declarat că nu crede că această anchetă ar putea schimba parcursul lui Dan Barna în turneul electoral şi în soarta alegerilor. “Nu este nici măcar o plângere penală. Proiectele despre care se face vorbire în spaţiul public au fost deja verificate de toate instituţiile publice implicate în gestionarea de fonduri europene şi s-a constatat nicio problemă. Asta nu înseamnă că ele nu pot fi cercetate din nou, nu e nicio problemă”.

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Când vor avea loc alegerile în România. Campania electorală, sub semnul întrebării

Premierul Ludovic Orban a anunţat că alegerile parlamentare ar putea avea loc în 6 decembrie, ...