Acasă » REGIONAL » Pascani »  Pretul la caldura a scazut, dupa un scandal politic rusinos izbucnit in plenul sedintei
pmp

 Pretul la caldura a scazut, dupa un scandal politic rusinos izbucnit in plenul sedintei

 

Vesti bune pentru abonatii RAGCL. Tariful de productie a gigacaloriei a fost micsorat de la 525 lei, cat a fost majorat in sedinta ordinara de la sfarsitul lunii ianuarie la 449, 01 lei. Modificarea tarifului a fost aprobata de majoritatea consilierilor locali, PSD – PMP, cei de la PNL abtinandu-se la vot. In urma subventiei alocate de primarie, pascanenii vor plati o suma de 322,6 lei/gcal.

La inceputul sedintei, primarul Dumitru Pantazi si-a cerut scuze pentru greseala comisa de a majora pretul in luna ianuarie si a cerut consilierilor locali sa aprobe noul tarif. „Documentatia la proiectul de hotarare am inaintat-o spre Comisia Economica. Decizia nu este numai a primarului ci si a comisiei respective. Am asteptat un punct de vedere din partea acestei comisii economice. Am mai spus ca nu m-am aplecat suficient asupra elementelor de cost drept pentru care imi cer scuze inca o data. Analizand elementele de cost, am constatat ca pierderile sunt de 17 miliarde de lei vechi. Nu poate autoritatea locala sa suporte 100% aceste pierderi. Conform Ordonantei 36, costurile pot fi subventionate si de la bugetul de stat. Ma refer la pierderile tehnologice”, a precizat primarul Dumitru Pantazi.

 

Gafa celor de la PSD in frunte cu edilul sef nu a fost trecuta cu vederea de catre consilierii din opozitie. Cei de la PNL au inceput o serie de discutii contradictorii pe marginea subiectului, mai ales prin vocea consilierului local Marius Pintilie. Liberalii au profitat de greseala si au inceput sa-l acuze pe Pantazi ca nu citeste proiectele de hotarare care sunt initiate de aparatul de specialitate, ca situatia regiei de termoficare este dezastruoasa datorita faptului ca nu a luat nici o initiativa de cand este primar pentru a o redresa si ca iroseste banii publici pe alte lucruri decat cele necesare in municipiu.

 

Consilierii din opozitie au atras atentia ca ajustare noului pret nu este fundamentat, la proiectul de hotarare lipsind nota de fundamentare. Mai mult, acestia au spus ca prin modificarea tarifului se va aduce un prejudiciu important RAGCL-ului. Tocmai de aceea, spun cei de la PNL, nu sunt de acord cu acest proiect. Insa, consilierii PNL nu au venit cu nici o solutie in acest sens. Liberalii au fost de parere ca nu este treaba lor sa se ocupe de situatia regiei ci a celor de la PSD in frunte cu primarul pentru ca au fost alesi de pascaneni si au majoritate in Consiliu. Primarul Dumitru Pantazi i-a replicat lui Marius Pintilie sa faca politica la partid si nu in sedintele de Consiliu unde se iau hotarari care ii vizeaza pe cetateni. Pintilie a fost oprit din declaratii de catre presedintele de sedinta pe motiv ca nu discuta pe marginea proiectului ci mai mult face acuzatii politice nefondate.

Dupa aproximativ o ora de discutii contradictorii si acuzatii, proiectul a fost votat de alesii PSD si cel de la PMP.

 

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...