Acasă » REGIONAL » Moldova » Primăria în care cântă găina. Soția își obligă soțul primar s-o angajeze în instituție

Primăria în care cântă găina. Soția își obligă soțul primar s-o angajeze în instituție

@ Gelu Șpaiuc, primarul comunei Sirețel, județul Iași a fost chemat la bară de soția sa, Doina Șpaiuc intr-un proces în care femeia cere instanței să-l oblige pe soțul său sa o angajeze in insituția pe care o conduce @ Mai mult decat atat femeie cere si despăgubiri financiare consistente de la primarie pretinzand ca a fost prejudiciată deoarece nu i s-a incheiat pana acum un contract de muncă @ Culmea, femeia l-a audiat in instanță pe soțul său iar Gelu Șpaiuc a fost de acord cu tot ce a sustinut nevasta

Proces demn de Cascadorii Râsului la Tribunalul Iași, unde actualul primar al comunei Sirețel, Gelu Șpaiuc a fost chemat la bară de soția sa pentru ca instanța sa-l oblige pe acesta sa o angajeze in instituție si mai mult decat atat sa o si despagubeasca. Astfel,  prin cererea inregistrata la Tribunalul Iasi în dosarul 7122/99/2019, Doina Șpaiuc a dat in judecata comuna Siretel, solicitand „obligarea părâtei la incheierea unui contract de munca pe perioada, plata unor salarii restante in cuantum de 9.057 lei aferent perioadei mai -septembrie 2019, tichete de vacanță, plata dobânzii legale etc”. Femeia a mai aratat ca a fost angajata in anul 2015 pe un loc de referent, ramas vacant temporar dupa suspendarea unei alte angajate pe nume Ștefan Maria. Dupa aceea, din motive legale Primaria Sirețel a fost nevoita sa înceteze raporturile de munca cu Ștefan Maria și astfel a devenit problematica și angajarea Doinei Șpaiuc. Astfel, Primaria Sirețel a incetat raporturile de muncă și cu Doina Șpaiuc. Ea susține ca a ramas in instituție și a continuat sa desfășoare activitati specifice fișei postului și intre timp ar fi ocupat și o funcție publică (funcționar public).

Nu mai era angajata noastra

Procesul a fost deschis in anul 2019, cand pe funcția de primar al comunei Sirețel era ocupată de liberalul Gheorghe Ancuța. In perioada respectiva, Primăria Sirețel a depus o intampinare la dosar in care a aratat ca Doina Șpaiuc nu are dreptate, a fost angajata cu contract de munca pe perioada determinata iar cand acesta a expirat, colaborarea a incetat. Mai mult decât atât, acesta a continuat sa acrediteze ideea ca a lucrat si dupa aceea in primarie cand de fapt venea sa-si viziteze sotul care era viceprimar. „Reclamanta dupa incetarea contractului pe perioada nedeterminată a nesocotit dispozitiile legale și a incercat pe orice cale in mod șicanatoriu sa vina in instituția unde a fost angajata, și sa se prezinte in fata opiniei publice in calitatea in care aceasta nu o mai ocupa, însă își justitfica prezența de împrejurarea că este soția viceprimarului, ca vine la soțul său, că are ca orice cetățean dreptul de a veni in aceasta instituție publică”, a aratat Primaria Sirețel.

Primăria condusă de soțul-pârât vrea sa piardă procesul

Intre timp, dupa alegerile locale din septembrie 2020, Gelu Șpaiuc a devenit primar al comunei Sirețel și cu aceasta ocazie atitudinea procesuală a primariei s-a schimbat la 180 de grade. S-a mers până acolo încât Primăria Sirețel a trimis la instanță o adresa prin care solicita sa se aprobe cererea Doinei Șpaiuc. „Nu susținem nici intampinarea si nici apărările de UAT comuna Sirețel prin primar Ancuța Gheorghe și formulam întâmpinare prin care menționam ca in  masura in care din probele administrate reiese temeinicia solicitarilor formulate de reclamanta și se incadreaza in dispozitiile legale care permit admiterea Legii, instanța urmeaza sa aprecieze si sa se pronunte in consecinta”, se arata in noua ”întâmpinare”, depusă la dosar de comuna Sirețel.

Citește mai multe pe Dezvăluirea.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reguli de respectat pentru vânzări online fără riscuri

Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele ...