Primăria întoarce spatele la revitalizarea stadionului de rugby din Pașcani. „Nu sunt bani!” – vechea scuză folosită de aproape toți primarii care au condus Municipiul Pașcani încă este folosită. Însă nu în toate proiectele de interes. Stadionul de rugby „Locomotiva” se degradează de la un an la altul tot mai mult sub ochii nepăsători ai celor din administrația locală.
Ads.
De la intervenția unui consilier local de a-l amenaja cât de cât pentru a nu a arăta ca o zonă mlăștinoasă, actuala conducere a primăriei nu a mai făcut nimic. Doar să taie iarba. Astfel că singurul teren de rugby din Pașcani tinde să ajungă ca lacul „Peștișorul”: o dărâmătură. Asta chiar dacă municipiul Pașcani a fost cunoscut la nivel național pentru jucătorii performanți sau pentru medaliile câștigate în turnee.
Consilierul Local Sorin Olariu a atras atenția în acest sens în ultima ședință ordinară. Edilul local a explicat că nu se face nimic pentru revitalizarea stadionului. Singura intervenție a fost atunci când a preluat terenul, acesta fiind în stare de abandon, cu iarbă crescândă și fără facilități adecvate. A intervenit pentru a curăța zona și a solicitat sprijin din partea vechii conduceri a primăriei pentru a îmbunătăți infrastructura, inclusiv pentru a amenaja șanțuri de desecare, a monta porți și a realiza puțuri pentru apă, chiar și cu riscul de a primi amenzi.
În ciuda eforturilor sale, Olariu a subliniat că în anii care au urmat nu s-a făcut nimic semnificativ pentru stadion, în afară de întreținerea periodică a terenului. Primăria nu a alocat fonduri suficiente pentru dezvoltarea rugby-ului, măcar pentru iluminatul terenului și irigarea gazonului.
Sorin Olariu reclamă faptul că răspunsurile primarului, ca de obicei, sunt mai mult promisiuni politice, fără acțiuni concrete.
„Personal m-am implicat și dacă vă aduceți aminte când am preluat stadionul erau bălării, nu exagerez, de un metru și ceva. Am intervenit, am cosit bineînțeles cu ajutorul primăriei de la acea vreme. Am eliberat terenul, m-am zbătut pentru ca sumele necesare executării gardului pentru împrejmuire să fie alocate. M-am zbătut pentru a obține un excavator pentru a face acele șanțuri de desecare în jurul stadiului pentru că altfel era o muncă în zadar. Am adus porțile și le-am montat că erau aruncate, stăteau de câțiva ani pur și simplu aruncate.
Am făcut niște puțuri acolo din bani proprii și ca mulțumire era cât pe ce să iau amendă că am intervenit pe domeniul public. Ideea este în felul următor că de la momentul respectiv la stadionul de la Colegiul Tehnic CF Unirea nu s-a mai făcut nimic în afară de tușe.
Mai mult de atâta, jucătorilor li s-au luat și vestiarul. Eu m-aș fi așteptat ca în anii ăștia pentru rugby să aloce, în afară de faptul că sunt foarte puțini bani pentru deplasări și echipamente, bani pentru iluminat. Să avem câteva becuri puse. Nu vorbesc de iluminare performantă, niște corpuri cu led ar fi meritat să aibă oamenii acolo. Și amenajat o sursă de apă pentru irigarea gazonului, că de plantat gazon pe stadion nu încape vorba”, a precizat Sorin Olariu.
„Atâta am putut să facem acolo. Am făcut întrețineri în fiecare an. Am trimis primăria să tundă terenul … . Acum este o mână de oameni din Pașcani care vor să resusciteze cumva activitatea de rugby. Am avut niște întâlniri, s-au purtat discuții, vom mai avea pe parcurs și vom vedea ce reușim”, a replicat primarul Marius Pintilie.