STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » Administratie » Primăria Pașcani sancționată pentru depozitarea ilegală de gunoaie

Primăria Pașcani sancționată pentru depozitarea ilegală de gunoaie

Primăria municipiului Pașcani nu este un exemplu de bune practici pentru modul de gestionare gunoiului. Instituția a fost sancționată cu 60 000 lei pe motiv ca a depozitat, în mod ilegal, mai multe remorci cu pământ amestecat cu prundiș si deseuri de plastic si hârtie, pe o suprafață de teren care aparține unui cetățean, in suburbia Sodomeni. Sanctiunea a fost aplicată de comisarii Gărzii de Mediu Iași, in urma unui control făcut la fata locului. In procesul verbal de constatare se arata ca Primăria a depozitat 150 mc de material provenit din decolmatarea șanțurilor si rigolelor si încă 50 mc de deșeuri provenite din activitățile de curățenie.

“ In cadrul controlului GNM-CJ laşi din data de 14.07.2022, abandonarea deşeurilor se onfirmă la locaţia aferentă DC 111, str. Morilor, terenul afectat de depozitári neconforme de deşeuri, situat între Sodomeni şi Paşcani, având două căi de acces dotate cu bariera. Primăria Paşcani, prin serviciul din subordine, a depozitat la această locație material provenit de la decolmatarea rigolelor și șanțurilor, iar anterior a depozitat deşeu inert, în volum aproximativ de 150 mc; volumul de material provenit de la curățarea sanţurilor fiind de aproximativ 50 mc. P pentru abandonarea acestor tipuri de deşeuri Primăria Paşcani a fost sancţionată în baza OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, cu amendă în cuantum de 60000 lei pentru încălcarea obligaţiilor ce îi revin pe linie de protecție a mediului.”

Viceprimarul, nemulțumit de reclamațiile consilierului Olariu

Situația a fost reclamata pe 12 iulie de consilierul local Sorin Olariu printr-o filmare postata pe rețelele de socializare. El i-a surprins pe muncitorii de la Gopodaria Comunala in timp ce descărcau o remorca cu gunoaie. Consilierul local a mai atras atenția ca aceeași persoana a mai cumpărat si alte suprafețe de teren pe care a permis sa fie depozitate si îngropate deșeuri, iar acest mod de operare a devenit o afacere.
A doua zi, după postarea filmărilor, muncitorii au revenit si au făcut curățenie si au predat deșeurile din plastic si hârtie la un depozit de colectare din oraș. Viceprimarul Cristian Rățoi a precizat in cadrul emisiunii “Pulsul Zilei” ca nu toate gunoaiele depozitate pe terenul din Sodomeni ar fi fost transportate de muncitorii Primăriei ci doar o parte, cu acceptul proprietarului si ca după reclamația făcută de consilier au fost strânse.
De asemenea viceprimarul s-a arătat nemulțumit de reclamațiile consilierului local si a lăsat sa se înțeleagă ca activitățile de depozitate ale Primăriei ar fi necesare si legale.

Citește toată știrea pe Bittv.info

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Lista proiectelor care vor intra la finanțare prin PNI „Anghel Saligny” pentru fiecare localitate în parte din Iași. Câteva comune au întrecut, din nou, Pașcaniul

Recent, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a făcut public lista proiectelor din județul ...