Acasă » REGIONAL » Moldova » Primăria vrea înființarea unui serviciu pentru administrarea parcărilor din Pașcani. Dar nu știu deocamdată cum va fi implementat proiectul
www.jurnalulregional.ro

Primăria vrea înființarea unui serviciu pentru administrarea parcărilor din Pașcani. Dar nu știu deocamdată cum va fi implementat proiectul

Primarul Marius Pintilie a precizat în cadrul unei conferințe de presă, susținută astăzi la sediul administrativ, faptul că va înființa un serviciu privind administrarea parcărilor din municipiu. Se dorește a fi implementat un proiect asemănător altor localități din țară. Există deja un demers în acest sens efectuat de fosta administrație doar că, spune primarul, nu s-a mai concretizat. Astfel, se va continua cu vechiul proiect și se vor aduce modificări în funcție de necesitățile fiecărei zone din Pașcani. Pintilie a precizat că deocamdată nu este pus la punct nici o strategie în acest sens urmând ca în perioada următoare să se concretizeze proiectul administrativ.

În mare, se dorește amenajarea unor parcări rezidențiale, în proximitatea locuinței, ce vor fi scoase la licitație. În principiu, cei care dețin mai mult de un autovehicul vor fi nevoiți să liciteze doar pentru un singur loc de parcare. Din sumele colectate, la ora actuală nefiind stabilit nici un preț de licitație per spațiu, o cotă parte va fi folosită pentru amenajarea parcărilor pe raza orașului. De precizat că de un astfel de serviciu vor beneficia doar cetățenii din oraș, nu și cei din suburbii. În concluzia primarului, în suburbiile municipiului nu este necesar implementarea unui astfel de proiect.

Mai mult, se va gândi și modul în care un deținător auto, plătitor pe locul de parcare, va fi beneficiar pe acel spațiu. În altă ordine de idei, există varianta ca pe locul de parcare licitat și câștigat să poți beneficia de el doar de la un anumit interval orar, spre exemplu de la ora X seara până la ora Y dimineața. Pe timpul zilei, deși ești plătitor de spațiu, poate parca oricine pe locul respectiv. Primarul ia în considerare faptul că pe timpul zilei cetățenii sunt plecați cu mașina la muncă sau în alte deplasări și astfel poate parca altcineva, la nevoie, pe spațiul licitat și plătit totuși de un cetățean.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Dragobete, 24 februarie – Astăzi se sărbătorește ziua îndrăgostiților în varianta românească

Astăzi se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în varianta ei românească. Sărbătoarea e cunoscută sub denumirea de ...