Acasă » REGIONAL » Moldova » Primarul comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru: „Interesul cetățenilor noștri este mai important decât orice”

Primarul comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru: „Interesul cetățenilor noștri este mai important decât orice”

„Am dovedit în cei 4 ani că un mandat de Primar este posibil făcând 99% administrație și 1% politică, arătând că este posibilă unirea oamenilor sub dezideratul dezvoltării comunității noastre!” – primarul comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru.

Aflat la primul mandat de primar, Constantin Cojocaru a dovedit că Mirosloveștiul poate fi dezvoltat pentru a fi aliniat la o comună europeană. A preluat o administrație cu datorii, cu măsuri impuse de autoritățile statului pentru achitarea debitelor, și fără proiecte în desfășurare. O administrație grea dar care a reușit să ducă la îndeplinire ceea ce și-a propus.

Un prim pas a fost acela de a achita datoriile moștenite de la vechea conducere, de a restabili normalitatea în bugetul comunei și de a atrage specialiști în sistemul de lucru administrativ. Toate aceste acțiuni au dus la un plan comun pentru dezvoltarea localității. Astfel, la ora actuală, în Miroslovești sunt implementate proiecte ce vizează extinderi de gaz, apă, acces rapid între Mirsolovești și Pașcani prin asfaltarea drumului județean, investiții în școli, în activități culturale și altele. Mesajul primarului Constantin Cojocaru explică motivul pentru care mai candidează pentru un mandat la conducerea comunei Miroslovești. Face referire la greutățile pe care le-a întâmpinat de când a ajuns în funcție, ce a reușit să facă în cei primii patru ani de mandat dar care sunt și planurile pentru următorii ani dacă cetățenii vor fi alături de el.

“Stimați prieteni,

Dragii mei consăteni,

Miroslovești, atât pentru Dvs., cât și pentru mine, reprezintă rezonanța locului unde am văzut lumina zilei, unde am pășit spre devenirea noastră de astăzi și de mâine, un loc care ne leagă între prezent și viitor.

În urmă cu 4 ani am pornit împreună pe un drum greu, fără proiecte de dezvoltare, fără finanțări, fără proiecte accesate prin fonduri europene, dar încărcat cu optimismul solidarității noastre, a fost momentul în care a vorbi despre un Miroslovești pentru toți, un Miroslovești al dezvoltării, dorind ca tot ce ne unește să fie pus în slujba binelui colectiv, iar ce ne desparte să fie dat uitării.

În acest mandat am încheiat restanțele vechii administrații și am stabilit pașii necesari închiderii măsurilor trasate de Curtea de Conturi față de problemele anilor 2012-2016, am consolidat echipa Primăriei prin atragerea unor specialiști, dar și prin formarea profesională continuă, reușind, împreună, să ne putem orienta spre implementarea unor proiecte concrete.

Astăzi ne putem bucura de:

 • Dezvoltarea rețelei de gaz și apă în Comuna Miroslovești (Mirolovești, Soci, Verșeni, Mitești)
 • Reabilitarea de poduri și podețe în Comuna Miroslovești (Soci, Miroslovești)
 • Împlinirea visului de a avea un drum modern Miroslovești-Pașcani
 • Sistem de supraveghere video stradal în Comuna Miroslovești (Mirolovești, Soci, Verșeni, Mitești)
 • Modernizarea terenului de fotbal din Satul Miroslovești
 • Modernizarea întregului sistem de iluminat public din Comuna Miroslovești (Mirolovești, Soci, Verșeni, Mitești)
 • Puntea pietonală peste râul Moldova din satul Verșeni
 • Achiziția unui imobil pentru Muzeul Satului
 • Intabularea gratuită a terenurilor din Comuna Miroslovești (Mirolovești, Soci, Verșeni, Mitești)
 • Înființarea unui grup sanitar la școala Soci
 • Extinderea rețelei electrice și de iluminat public
 • Decolmatarea celor trei pâraie din Comuna Miroslovești
 • Și multe alte investiții

Nu ne oprim aici, și continuăm împreună investițiile deja finanțate și aflate în curs de implementare:

 • Modernizarea si dotarea căminelor culturale din satele Soci și Miroslovești
 • Amenajarea de parcuri în satele Miroslovești, Verșeni, Soci
 • Construirea platformei de gunoi de grajd
 • Asfaltarea a 2.3 km de drumuri afectate de inundații prin CNI
 • Asfaltarea a 11,5 km de drumuri locale prin CNI
 • Construirea unei săli de sport finanțate prin CNI
 • Finalizarea lucrărilor la dispensarul medical Miroslovești.

Și sper că în următorii patru ani voi putea obține finanțări pentru:

 • Înființarea unui sistem centralizat sau a unor sisteme individuale de canalizare
 • Finalizare extindere rețea de alimentare cu apă în Comuna Miroslovești (aproximativ 1.5 km)
 • Finalizare extindere rețea de alimentare cu gaze în Comuna Miroslovești (aproximativ 1.7 km)
 • Construirea unui sediu nou al Primăriei Miroslovești
 • Amenajare de teren de sport multifuncțional în satele Miroslovești și Soci
 • Achiziționarea unei mașini de pompieri în Comuna Miroslovești
 • Cadastrul general gratuit pentru toate terenurile si imobilele din Comuna Miroslovești
 • Modernizare drumuri locale prin asfaltare în Comuna Miroslovești (13.857 km)
 • Înființarea unei substații de ambulanță în Comuna Miroslovești
 • Înființarea si amenajarea unui spațiu de agrement în zona Zăvoi de pe malul râului Moldova din satul Verșeni
 • Modernizarea căminului cultural din satul Mitești
 • Amenajarea unui parc în satul Mitești

La fel ca dumneavoastră am rămas dezamăgit să constat că, în oferta electorală a unor contracandidaţi apar ca promisiuni electorale unele lucrări care au fost deja realizate, un mod nepermis de inducerea în eroare.

Este ușor să ataci și să critici din peluză, însă de cele mai multe ori problemele acumulate sunt de zeci de ani și nu de un an sau doi, eu însă cred că doar subiectele mici ne dezbină și proiectele mari ne unesc!

Am dovedit că imposibilul poate deveni realitate de multe ori, am dovedit că împreună putem îmbunătăți viața oamenilor azi și dezvolta comuna pe baze durabile, prin consens și dialog.

Vă chem alături de mine să construim în continuare, să dezvoltăm împreuna satele Comunei noastre, să privim integrat problemele sociale, educaționale și medicale, față de care vin în fața dumneavoastră cu o echipă competentă de consilieri și cu programe transparente și accesibile”, precizează primarul comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru.

  Toate unitățile de învățământ pregătite de noul an școlar

Întreg sistemul educativ a fost zguduit de pandemia virusului SARS-CoV-2 (COVID-19). Astfel, la începutul noului an școlar a fost necesar luarea unor măsuri suplimentare față de obicei pentru protejarea elevilor. Și în comuna Miroslovești primarul Constantin Cojocaru a respectat toate indicațiile impuse în astfel de situații chiar dacă a întâmpinat probleme din cauza actualui Guvern PNL.

„Oricât vor fi unii dintre cârcotași dispuși să atace implicarea noastră în problema tabletelor pentru micii noștri școlari, dată fiind lipsa spijinului Ministerului Educației și neonorarea promisiunii lansate încă din luna martie de ministra Monica Anisie, mi-am asumat și dus la bun sfârșit achiziția tabletelor care să fie folosite în orele online, atât de necesare și de greu accesibile pentru o mare parte dintre copiii satelor, comunelor și orașelor țării noastre.

Vom încerca să participăm la buna desfășurare a activității de învățământ prin distribuirea, în prima săptămână a anului școlar, tuturor elevilor, tabletele achiziționate de către Primăria Comunei Mirosloveşti. Modelul tabletelor este Huawei MediaPad T8, de 8 inch, cu internet nelimitat.

Mă regăsesc pe deplin în așteptările voastre, în emoțiile voastre și simt, la fel ca voi, că ce mici sunt prezentul și viitorul nostru, ei întruchipează speranțele și visele noastre.

Pentru a susține viitorul, oricât de multe critici am adunat din partea opozanților din această competiție electorală, am reușit și acest proiect care se adresează direct lor.

Orele online sunt doar o variantă care nu se exclude sârguința elevilor, curiozitatea și marea dorință de a ști, dar și devotamentul deosebit al învățătorilor și profesorilor cu care se mândrește Mirosloveștiul.

Acest proces de adaptare cere canalizarea energiilor spre binele comun și nu spre divizarea comunității, de aceea e nevoie să cooperăm să ne susținem reciproc, cu deplină seriozitate și implicare.

Împreună cu Consiliul Local am susținut învățământul în Comună, dar și investițiile în școli precum înființarea grupului sanitar și împrejmuirea cu gard la Școala Soci, reabilitarea a unor săli de clasă la Școala Verșeni, amenajarea curții interioare la Școala Miroslovești, reabilitarea instalațiilor electrice și altele reparații curente.

Cred că bătălia electorală trebuie să fie o luptă a ideilor și nu una de discreditare! Vreau ca alături de Dvs., în continuare, să constituim asociațiile de părinți în școlile noastre pentru a accesa finanțări în vederea realizării cluburilor copiilor și programelor de tip after school în cadrul unităților școlare existente! Cred în unitatea noastră!”, a mai spus candidatul PSD pentru Primăria comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vladimir Putin, declarație surprinzătoare: SUA şi Rusia nu mai decid asupra problemelor lumii

Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au ...