Acasă » REGIONAL » Pascani » Primarul din Siretel culege roadele unor proiecte dupa o munca depusa inca de acum patru ani. Gheorghe Ancuta investeste in scoli, drumuri si utilitati publice
Siretel

Primarul din Siretel culege roadele unor proiecte dupa o munca depusa inca de acum patru ani. Gheorghe Ancuta investeste in scoli, drumuri si utilitati publice

Vesti bune pentru satenii din comuna Siretel. O serie de proiecte au inceput a fi implementate de catre primarul Gheorghe Ancuta in timp ce altele se afla in faza de licitatii. Potrivit edilului sef, recent s-a finalizat licitatia proiectului ce face referire la betonarea drumului de 4 km din satul Siretel, DC 146, iar zilele trecute s-a semnat ordinul de incepere al lucrarilor.

„De patru ani de zile ne chinuim cu acest proiect. Valoarea este de 4.700.000 lei iar firma care a castigat licitatia este Fibracis Grup Suceava, fiind inscrise in cursa mai multe societati de profil. Proiectul a fost depus pe ordonanta OUG 28 si dorim sa multumim celor de la Consiliul Judetean Iasi ca ne-au ajutat si au raspuns prompt la solicitarile noastre cu privire la acordarea autorizatiilor de constructii. Tot in urma cu patru ani de zile am depus documentatia pentru accesarea unui proiect ce face referire la reabilitarea, modernizarea si dotarea Gradinitei cu Program Normal din satul Siretel. Am reusit recent sa intram la finantare iar la ora actuala ne aflam in stadiul de licitatie. Speram sa semnam contractul cat mai repede si sa dam drumul la lucrari in perioada imediat urmatoare”, a declarat pentru Jurnalul Regional primarul comunei Siretel, Gheoghe Ancuta.

Acesta ne-a mai precizat faptul ca se mai afla in proceduri de licitatii cu alte doua scoli din comuna. Este vorba despre realizarea fosei septice plus grup sanitar de la Corpul A al scolii din Siretel dar si la Scoala Generala din satul Humosu. „Tot prin Ordonanta 28 s-a depus un proiect pentru construirea si dotarea dispensarului medical din comuna. Urmeaza ca in aceste zile sa primim un raspuns din partea Guvernului si sa intram in procesul de derulare al lucrarii”, a mai spus primarul Ancuta.

Paralel cu aceste investitii se continua o serie de proiecte cu finantare de la bugetul local al Primariei. Cu sprijinul Consiliului Local Siretel, primarul achizitioneaza peste 100 de lampi economice cu LED ce vor fi montate in comuna. Tot cu bani de la bugetul local s-au inceput lucrari de inlocuire a tamplariei de la casa praznicala a bisericii din Siretel dar si la fantana din zona.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pensii 2024. Cine va primi cu 80% mai mult de la poştaş anul viitor

Ministrul Muncii (MMSS), Simona Bucura Oprescu, a oferit clarificări cu privire la impactul noii legi ...