Acasă » POLITIC » Primul CEx la PSD după demisia lui Dăncilă. A fost stabilită data la care pesediştii îşi vor alege noua conducere „plină” / Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă candidatură în PSD: „Mandatul meu acum e de a organiza Congresul”
nomad

Primul CEx la PSD după demisia lui Dăncilă. A fost stabilită data la care pesediştii îşi vor alege noua conducere „plină” / Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă candidatură în PSD: „Mandatul meu acum e de a organiza Congresul”

Prima şedinţă oficială a CEx al PSD după demisia Vioricăi Dăncilă şi preluarea şefiei interimare de către Marcel Ciolacu are loc miercuri, la sediul partidului central al partidului. Printre temele de discuţie ar putea figura şi cererea filialei Braşov ca Niculae Bădălău să fie exclus din partid.

UPDATE ora 19.50 Codrin Ştefănescu nu este secretar general adjunct al PSD, anunţă Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunţat că nu este membru al Biroului permanent şi nici secretar general adjunct al partidului Codrin Ştefănescu. Liderul interimar al PSD a precizat că oricum acesta obţinuse funcţia printr-un „artificiu” nestatutar.

Citeşte continuarea… 

UPDATE 19.45 Ciolacu, despre o posibilă candidatură în PSD: Mandatul meu acum e de a organiza Congresul

Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat dacă va candida la vreo funcţie de conducere în PSD, că momentan mandatul său este să organizeze Congresul din 29 februarie, pentru a fi unul corect şi transparent.

„La discuţiile cu colegii mei organizatorice aş vrea să reamintesc că este o conducere interimară. Avem un obiectiv foarte clar de a organiza un Congres, s-a înaintat o dată pe 29 februaire. Vom vedea forma ordinar sau extraordinar, marea majoritate fiind pentru un Congres ordinar. Ne vom face treaba să fie un Congres corect şi transparent”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul CEx al PSD.

Liderul interimar al PSD a adăugat, chestionat dacă va candida la Congres, că „mandatul meu în acest moment este de a organiza cel târziu pe 29 februarie un Congres corect şi transparent, altfel cum au fost toate Congresele la PSD. După ce voi duce aceste lucruri la îndeplinire, o să iau şi hotărâri în ceea ce mă priveşte”.

Şefia interimară a PSD a fost preluată de Marcel Ciolacu, după demisia din funcţia de preşedinte al partidului a Vioricăi Dăncilă.

UPDATE ora 19.20 Ciolacu: Eu am supus la vot ca Bădălău să nu mai facă parte din conducerea centrală

Marcel Ciolacu a declarat că el a fost cel care a propus colegilor în CEx ca Niculae Bădălău să nu mai fac parte din niciun for de conducere centrală a partidului. Acesta a precizat că decizia privind şefia PSD Giurgiu va fi luată la nivelul filialei.

„La începutul CEx a fost una dintre priorităţi să discutăm ieşirea nefericită, gravă a colegului meu Niculae Bădălău unde s-a şi votat o sancţiune, dânsul nu mai face parte din niciun for de conducere central, urmând ca organizaţia Giurgiu să aibă discuţii în interiorul său şi să ia o decizie. Ce ştiu cu tărie e că PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declaraţie, chiar dacă dânsul ne-a explicat contextul acelei declaraţii”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la finalul CEx.

Liderul interimar al PSD a reiterat că nu este „tătuc” al partidului, iar în perioada cât va conduce el formaţiunea nu vor fi excluderi ale social-democraţilor.

„Nu s-a retras dl Bădălău.

Eu am supus la vot. Când eşti preşedintele chiar şi interimar supui la vot, am supus la vot în primul rând părerea mea şi colegii au dat votul. CEx, la propunrea mea, a luat decizia ca Niculae Bădălău să nu mai facă parte din niciun for de conducere central. Deciziile legate de organizaţie se iau la nivelul filialei. Eu nu sunt tătucul acestui partid. Cât timp o să fiu eu preşedinte interimar nu va fi exclus nimeni din partid. Există în schimb posibilitatea de acum înainte de a exista suspendări”, a conchis Ciolacu. Citește mai multe pe MEDIAFAX

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Asasinarea lui Emi Pian, tot din vina PSD-ului! Iohannis, „explicații” privind clanurile interlope

Președintele Klaus Iohannis a dat din nou vina pe PSD , în conferința de presă ...