Acasă » REGIONAL » Pascani » Primul strat de zapada da batai de cap soferilor. Iata ce va recomanda politistii
pmp

Primul strat de zapada da batai de cap soferilor. Iata ce va recomanda politistii

 

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Iasi (IPJ) a emis un comunicat de presa cu recomandari pentru soferii care sunt nevoiti sa iasa pe strazi. Primul strat de zapada i-a prins pe unii proprietari de masini fara anvelope de sezon. In cursul zilei de astazi, la Pascani, politistii rutieri au oprit mai multe masini pentru a verifica daca soferii respecta legislatia rutiera si s-au conformat conditiilor de iarna.

 

Recomandari:

„Dacă întâmpinați porțiuni unde partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

 

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

 

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, recomandăm conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

 

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

 

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

 

De asemenea, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

 

Informaţi-vă cu privire la traseul pe care urmează să îl parcurgeţi şi verificaţi ca autovehiculul să fie echipat corespunzător.

IPJ

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...