Acasă » EVENIMENT » Justitie » Procurorul general: Un nou 10 august poate să apară oricând
thomplast

Procurorul general: Un nou 10 august poate să apară oricând

Procurorul general Bogdan Licu a declarat, joi, că în România va fi campanie electorală încă un an şi jumătate şi că, din această cauză, „un 10 august poate să apară oricând”.

„În dosarul 10 august se cercetează absolut toate faptele, absolut toate împrejurările şi tot ceea ce s-a întâmplat în acea zi. Eu am avut mai multe întâlniri cu procurorii militari care instrumentează această cauză, pentru că România traversează o perioadă electorală. Practic, în România este campanie electorală încă un an şi jumătate. Din această cauză, un 10 august poate să apară oricând”, a precizat Bogdan Licu, la sediul Parchetului General, fiind întrebat de jurnalişti despre stadiul anchetei în dosarul „10 august”.

Pe 2 mai, Bogdan Licu declara că se va întâlni cu conducerea Secţiei parchetelor militare pentru a discuta despre stadiul cercetărilor în cazul violenţelor de la protestul din 10 august 2018.

Ancheta în dosarul 10 august a fost extinsă. Decizia de extindere a acuzațiilor în privința a 4 suspecți, Cătălin Sindile, Sebastian Cucoş, Laurenţiu Cazan şi Mihai Dan Chirica, care sunt cercetați în acest dosar încă din toamna anului trecut a fost luată de procurorii militari de la Parchetul General încă de la finalul lunii aprilie.

Abuz în serviciu, purtare abuzivă, fals intelectual – sunt doar câteva dintre acuzațiile pe care procurorii militari de la Parchetul General le aduc șefilor din Jandarmerie și Ministerul de Interne, în dosarul violențelor de la protestul diasporei din 10 august.

Sursa www.digi24.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Părinții Alexandrei Măceșanu, citați la DIICOT după ce au refuzat predarea cărții de identitate a fetei

Părinții Alexandrei Măceșanu au refuzat predarea cărții de identitate a fetei către ofițerii de poliție ...