Acasă » EVENIMENT » National » Prognoza meteo pentru marți, 3 septembrie. Ultima zi cu vreme caniculară din acest sezon
nomad

Prognoza meteo pentru marți, 3 septembrie. Ultima zi cu vreme caniculară din acest sezon

Vara își mai arată forța pentru încă o zi, după care, va începe să bată în retragere. Marți vor fi diferențe de peste zece grade Celsius între extremitățile de nord și de sud ale țării. Ploile vor avansa de la o regiune la alta, se arată în prognoza meteo pentru marți, 3 septembrie.

Marți, vremea va mai rămâne foarte caldă doar în estul, sudul și centrul țării. În rest, temperaturile vor scădea semnificativ, iar ploile vor câștiga teren. Averse cu descărcări electrice și vânt vor fi la început la munte, în nord și în nord-est, iar peste noapte, în zonele vestice, nord-vestice și centrale. Pe suprafețe mici, cantitățile de apă vor trece de 20 l/mp și poate apărea grindina.

Prognoza meteo pentru marți, 3 septembrie, în București

În București, cerul va rămâne senin până spre seară, apoi se va înnora treptat. Temperaturile vor urca din nou la 35, poate chiar la 36 de grade Celsius, dar presiunea aerului nu va avea variații semnificative.

Prognoza meteo pentru marți, 3 septembrie, la munte

La munte, vremea va deveni instabilă în majoritatea masivelor. Pe alocuri, se pot strânge cantități de apă de peste 30 l/mp, așa că pot apărea viituri. Aversele și fenomenele electrice vor mai crea probleme și în următoarele zile.

Prognoza meteo pentru marți, 3 septembrie, la mare

La malul mării, vremea frumoasă și caldă va lua o scurtă pauză la mijlocul săptămânii, atunci când vor apărea ploi trecătoare și vântul va fi alert. Vineri, atmosfera perfectă pentru plajă va reveni pe litoral.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vremea instabilă va fi prezentă și miercuri, în special în nordul și în estul Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea de nord a Olteniei și Munteniei. Acolo, ploile pot deveni consistente, vor fi tunete, fulgere și intensificări ale vântului.

Fenomenele vor mai afecta și joi Munții Banatului, Carpații Meridionali și zonele mai înalte din sudul țării, dar vineri acestea vor bate în retragere. Aceeași tendință, de scădere, o vor avea și temperaturile pe parcursul acestei săptămâni.

Sursa digi24.ro

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

ALERTĂ de vreme severă în 11 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri seară, mai multe avertizări cod galben de vreme ...