Acasă » REGIONAL » Moldova » Proiecte europene accesate de conducerea Primăriei Pașcani în valoare de peste 50 milioane de lei. Iată despre ce este vorba

Proiecte europene accesate de conducerea Primăriei Pașcani în valoare de peste 50 milioane de lei. Iată despre ce este vorba

Comunicat. Primaria Municipiului Pașcani are în derulare un număr de 7 proiecte cu finanțare europeană, valoare contractelor semnate fiind de aproximativ 51 milioane de lei.  Aici sunt incluse reabilitarea si modernizarea unităților de învățământ, reabilitarea Palatului Cantacuzino Pașcanu, extinederea Ambulatorului de la Spitalul Municipal dar și proiecte ce vizeaza informatizarea si digitalizarea serviciilor publice.

Proiectele cu fonduri europene accesate de Primaria Municipiului Pașcani se afla in diverse etape de implementare, conform legislatie in vigoare. Pana la realizarea efectiva a lucrarilor trebuie parcursi mai multi pasi, cum ar fi organizarea de licitatie pentru servicii de consultanță, servicii de proiectare tehnica si apoi etapa de executare efectiva a lucrarilor.

           Important de stiut este si faptul ca in implementarea tuturor proiectelor din fonduri europene administrația locală este coordonată si monitorizată de catre Agentia de Dezvoltarea Nord Est.

In ceea ce priveste anularea sau reluarea unor proceduri de licitații, mentionam urmatoarele:

  • In cazul proiectului “Reabilitarea, conservarea și revitalizarea Palatului Cantacuzino –Pașcanu și a terenului aferent” a fost intocmit proiectul tehnic de catre o firma specializata in proiectarea lucrarilor pentru monumente istorice, firma selectata in urma unei licitatii, prin sistemul electronic de achizitii publice. Dupa elaborarea proiectului tehnic s-au scos la licitatie serviciile de executare a lucarilor, conform proiectului. In urma publicarii caietului de sarcini au fost solicitate mai multe clarificari privind unele elemente decorative, arhitecturale, unele detalii legate de materialele de constructii etc. Deoarece administrația locală este interesată ca lucrarile pentru acest monument istoric sa fie de cea mai buna calitate s-a decis suspendarea licitatie, iar proiectul tehnic a fost transmis celui care a intocmit documentatia pentru a adauga toate datele solicitate din clarificari, urmand sa fie reluata licitatia.
  • Privind proiectul “Modernizarea, extinderea si dotarea Cresei nr 1 și Gradinitei nr 2 din Pașcani, cele doua servicii de elaborare a proiectului tehnic si executarea lucrarilor au fost scoase la lictatie impreuna, de doua ori, insa nu a fost depusa nici o oferta in acest sens. Interesul administrației locale exista, conducerea Primariei a trimis catre ADR N-E o notificare prin care se solicita scoaterea la licitatie separt a lucrarilor de proiectare tehnica si a lucrarilor de executare.
  • Un alt proiect demarat de catre Primaria Municipiului Pascani, cu fonduri locale, este cel de “Amenajare cimitir in Municipiul Pașcani”. Pentru a demara lucrările cât mai repede la acest obiectiv important, licitația privind serviciul de proiectare pentru aceasta investitie a fost anulata având la baza noua modificare legislativa si anume, Hotararea de Guvern 85/25 06 2020. Aceasta modificare permite ca achizitia serviciilor sa se face prin procedura de achizitie directa, mult mai rapida si care nu necesita documentaii suplimentare fata de achizitia prin procedura simplificata.

Administrația locală este permanent preocupată de nevoile cetățenilor.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Când va fi disponibil vaccinul împotriva coronavirusului. Iohannis: “Există semnale că până la sfârşitul anului”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că a primit informaţii că un vaccin împotriva COVID-19 ...