Acasă » Administratie » Propuneri ignorate pentru reducerea risipei de bani publici la Primăria Pașcani în timpul verii
pmp

Propuneri ignorate pentru reducerea risipei de bani publici la Primăria Pașcani în timpul verii

Risipă de bani publici la Primăria Pașcani. Facturile de la Apa Vital cresc considerabil pe timpul verii din cauza irigațiilor pe domeniul public. Consilierii din opoziție au venit cu soluții însă nu au fost luate în considerare.

Proiectul de hotărâre discutat în ședința ordinară de Consiliu Local privind amenajarea unui sistem de irigații pe strada Ștefan cel Mare a stârnit controverse printre aleși.

Consilierul local PSD, Mihai Dediu a precizat în plenul ședinței că ar trebui căutate soluții pentru a nu se cheltui bani pe consumul de apă de la Apa Vital pentru irigații în municipiu.

„Nu înțeleg de ce nu căutăm soluții prin care să captăm apa de la izvoare pentru irigat. Astfel apa este gratis și nu e de la Apa Vital, care este destul de scumpă. Este oportun un sistem de irigații dar nu înțeleg de ce nu găsim o soluție să utilizăm apa gratis și nu pe bani. Trebuia venit în Consiliu Local cu o astfel de propunere pentru irigații”, a spus Mihai Dediu.

Primarul Marius Pintilie a replicat că este o propunere bună dar deocamdată se face așa cum este în proiect. Apoi se va mai vedea.

Consilierul Sorin Olariu a venit cu o completare și o soluție de a capta apa meteorică. ”Se poate implementa un sistem astfel încât apa meteorică, care este plătită la toate instituțiile publice, să fie captată în bazine și folosită la irigații. Plătim apă meteorică și acum plătim apă și pentru irigat la apa vital. Am putea să adaptăm bazine la instituțiile publice, se poate discuta și în zonele unde ai Asociații de proprietari – unde sunt spații verzi – să captezi apa de pe acele blocuri în bazine și de acolo faci irigații. Dar trebuie să ai viziune pentru așa ceva”, a completat Sorin Olariu.

Proiectul privind amenajarea și montare unui sistem de irigații, branșamente și racorduri, face referire pe moment doar la tronsonul străzii Ștefan cel Mare.  Valoarea investiției este de 308.000 lei TVA inclus și a fost votat de toți aleșii locali.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...