Acasă » REGIONAL » Moldova » Proteste anuntate pentru bataia de joc a drumului (Blăgești)-Hărmănești-Todirești-Coasta Măgurii-Cotnari. Conducerea CJ aplaneaza problema cu promisiuni

Proteste anuntate pentru bataia de joc a drumului (Blăgești)-Hărmănești-Todirești-Coasta Măgurii-Cotnari. Conducerea CJ aplaneaza problema cu promisiuni

Drumul judetean DJ 281 C, (Blăgești)-Hărmănești-Todirești-Coasta Măgurii-Cotnari, este o adevarata bataie de joc la adresa contribuabililor din zona. O imagine dezolanta pentru toti cei care doresc sa creada ca Romania este altfel decat acum cativa ani cand se vorbea despre modernizare.

De cativa ani de zile cei de la Consiliul Judetean Iasi fac promisiuni cum ca acest drum va fi modernizat prin asfaltare. De atunci si pana in prezent nu s-a schimbat nimic, decat gropile din asfalt care s-au facut adevarate cratere. Aceasta situatie i-a determinat pe localnici sa organizeze pe retelele de socializare un protest cu promisiunea ca pe data de 20 august vor iesi in strada. Este un eveniment inedit, un semn cu adevarat real ca oamenii nu mai pot fi prostiti si ca-si doresc fapte, lucruri concrete, nu promisiuni. Acum, odata cu aceasta initiativa binecunoscuta de catre responsabili, conducerea Consiliului Judetean Iasi a emis un punct de vedere pe aceasta tema in care precizeaza faptul ca drumul se afla in procedurile de evaluare.

“Șase drumuri județene se află în procedura de evaluare și adjudecare ca urmare a ofertelor depuse în vederea modernizării cu fonduri de la bugetul de stat. Investiția va fi de 116 milioane de lei, bani primiți prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020.
Vor fi modernizați 57 de kilometri de drum județean și anume:
-DJ 281C intersecție DN 28A (Blăgești)-Hărmănești-Todirești-Coasta Măgurii-Cotnari-intersecție DN 28B pe o lungime de 25,053 km, în valoare de 49.767.334 le
-DJ 207M intersecție DN28-Al.I.Cuza , pe o lungime de 6,178 km, în valoare de 13.850.714 lei
-DJ 208F Heci (intersecție DJ 208)- Tătăruși-Iorcani-limita cu jud Suceava pe o lungime de 12,462 km, în valoare de 28.329.631 lei
-DJ 248A intersecție DC 73 (Griești)- limită cu jud Vaslui pe o lungime de 2,604 km, în valoare de 3.987.255 lei
-DJ 280B Tg Frumos-Cucuteni, pe o lungime de 9,188 km, în valoare de 17.077.046 lei
DJ 281 Spinoasa-Belcești , pe o lungime de 1,270 km cu o valoare de 2.495.133 lei
Pentru DJ 248 A, DJ 281 și DJ 280 B s-au eliberat deja autorizațiile de construcție de către primăriile din județ, urmând ca, în următoarele zile, să fie obținute și pentru celelalte drumuri, documentațiile fiinde depuse în acest scop.
Dacă nu vor exista contestații, termenul estimat pentru semnarea contractelor este începutul lunii septembrie, urmând ca, începerea efectivă a lucrărilor să poată fi posibilă la sfârșitul aceleași luni”, precizeaza Biroul de presa a Consiliului Judetean Iasi. 

Teoretic, au dreptate! Birocratia in Romania este o problema majora. Insa, intrebarea ramane, ce au facut de atatia ani de zile de cand localnicii, primarii, consilierii, parlamentarii din zona au expus aceasta problema? Practic? nimic!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Consilierii locali convocați luni în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Consilierii locali ai Municipiului Pașcani sunt așteptați luni, 18 martie a.c. începând ora 10:00 la ...