Acasă » EVENIMENT » Publicarea fotografiilor nud în scopul răzbunării, sancționată penal. Lege adoptată de deputați
pmp

Publicarea fotografiilor nud în scopul răzbunării, sancționată penal. Lege adoptată de deputați

Difuzarea de imagini intime ale unei persoane, fără acord, va constitui infracțiune și se va putea pedepsi cu închisoare până la trei ani.

Proiectul de modificare a Codului penal depus de USR în 2019 a fost, miercuri, votat de Parlament.

„La patru ani de la depunere, Parlamentul a aprobat proiectul USR care vine să acopere un vid legislativ din Codul penal.

Este vorba de incriminarea unei fapte care a luat amploare mai ales în ultimii 10-15 ani.

Nu puține au fost cazurile în care partenerii își fac unul altuia, în viața de cuplu, fotografii și filmări inadecvate publicării și, ulterior, la despărțire, materialele sunt postate pe internet, în scop de răzbunare.

Efectele unei asemenea fapte pot fi foarte grave, de la afectarea reputației victimei pe termen lung la pierderea locului de muncă sau chiar hărțuirea de către persoane străine.

În prezent, singura soluție o constituie procesul civil, dar știm că, în civil, daunele morale se acordă destul de greu în România și sunt, adesea, insuficiente pentru acoperirea prejudiciului, așa că se impunea modificarea legii penale”, a declarat deputatul USR Mihai Badea.

Astfel, proiectul adoptat completează Codul penal în sensul incriminării divulgării, difuzării, prezentării sau transmiterii, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informațiile furnizate, fără consimțământul persoanei înfățișate, de natură să-i provoace acesteia o suferință psihică sau să aducă o atingere imaginii sale.

Sursa: Antena3.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Elevii care deranjează ora pot fi trimiși în altă sală sub supravegherea altui profesor. Noul regulament din școli și noul Statut al Elevului, puse în dezbatere de Ministerul Educației

Noul regulament de organizare și funcționare a școlilor și noul Statut al Elevului, puse în ...