Acasă » REGIONAL » Moldova » Racolările din Parlament, motiv de scandal. PNL: „Ați fost campionii traseismului”/ PSD: „În fiecare zi îi primiți, cum aveți tupeu?”

Racolările din Parlament, motiv de scandal. PNL: „Ați fost campionii traseismului”/ PSD: „În fiecare zi îi primiți, cum aveți tupeu?”

Deputatul Emilia Meiroşu a trecut oficial în grupul parlamentar al PNL. Anunţul a fost criticat de social-democraţi: „PNL a început cu 69 de deputaţi, iar azi are 82 de deputaţi; deci principalul beneficiar al traseimului politic, cel puţin în Camera Deputaţilor, este PNL”, susţine liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, potrivit Mediafax.

„Vă informez că Emilia Marlena Meiroşu, deputat ales în circumscripţia electorală 9 Brăila, va activa în cadrul grupului parlamentar al PNL”, a anunţat viceliderul deputaţilor liberali, Victor Paul Dobre.

Traseul politic al Emiliei Marlena Meiroşu, până să intre în PNL este: PSD pe listele căruia a fost aleasă, iar din mai 2018 a activat în partidul lui Ponta, Pro România.

Anunţul lui Paul Dobre a fost criticat de Alfred Simonis (PSD), care a spus că sunt 135 de primari PSD care au trecut la PNL.

„Vreau doar să constat că o dată cu încheierea listelor şi candidaturilor la locale s-a oprit şi traseismul primarilor dinspre PSD spre PNL, s-au oprit racolările făcute de PNL şi a început perioada de mercato la Parlamentul României. Vă e teamă de anunţata moţiune de cenzură şi începeţi să transferaţi parlamentari de la PSD fără nicio reţinere şi jenă”, a contracarat liderul deputaţilor social-democraţi.

În discuţie a intervenit şi liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, Florin Roman, care a reamintit de ordonanţa de urgenţă 55/2014, care a permis traseismul politic, în urma căreia, în urma cu şase ani, mulţi primari PNL au trecut la PSD. „Ați luat 500 de primari în 2014. Ați fost campionii traseismului”, a declarat Roman.

„PSD a început prima sesiune parlamentară, în decembrie 2016, cu 155 de deputaţi. Azi grupul PSD are 125 de deputaţi. PNL a început cu 69 de deputaţi, iar azi are 82 de deputaţi. Deci principalul beneficiar al trasesimului politic, cel puţin în Camera Deputaţilor, este PNL. (…) Dvs în acest moment încurajaţi astăzi traseismul politic. Ne acuzaţi pe noi ca am făcut în 2014-2015, în timp ce voi faceţi asta astăzi. Unde e moralitatea de care vorbiţi? În fiecare zi primiţi traseişti. Cum aveţi tupeul să vorbiţi de moralitate?”, a intervenit Alfred Simonis.

În discuție a intervenit și deputatul USR, Cătălin Drulă.

„În materie de traseism, aveți dreptate și unii și alții”, a fost concluzia deputatului.

Sursa: Digi24.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pregătiri de primăvară la spațiile verzi din Pașcani

Lucrările prilejuite acestei perioade la spațiile verzi din municipiu continuă. Spre exemplu, se intervine constant ...