STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Iasi » Recomandări despre utilizarea în siguranță a internetului, a polițiștilor ieșeni
pmp

Recomandări despre utilizarea în siguranță a internetului, a polițiștilor ieșeni

Pentru a marca Ziua Internațională a Siguranței pe Internet, ieri, 11 februarie a.c., polițiștii ieșeni au desfășurat activități informativ-preventive, cu scopul de a promova utilizarea în siguranță a internetului.

Ads.

Astfel, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au desfășurat activități preventive, la Colegiul Economic Administrativ, din municipiul Iași.

În cadrul activităților au fost au fost descrise principalele moduri de operare ale infractorilor cibernetici (metoda investițiilor, metoda like, metoda loverboy, metoda votului de susținere etc) și au fost transmise recomandări, pentru a reduce riscul de victimizare a minorilor care ar putea fi implicați în infracțiuni de pornografie infantilă. De asemenea, au fost prezentate consecințele psihologice și sociale pe care le implică realizarea sau transmiterea de fotografii/înregistrări video având caracter sexual explicit și măsurile ce trebuie luate în caz de victimizare.

Totodată, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași au desfășurat activități preventive, la Școala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica Vodă”, din municipiul Iași.

Au fost transmise informații utile care să ajute la recunoașterea pericolelor la care se pot expune utilizatorii de internet și au fost prezentate modalități de prevenire a riscurilor ce pot apărea în mediul online.

Pentru mai multă siguranță în mediul online, vă recomandăm:
• Dacă vă conectați la internet de pe telefonul mobil, citiți permisiunile care vă sunt solicitate de aplicația folosită pentru cumpărături, în mod special dacă vi se cer date despre cardul bancar. Aplicația vă poate solicita accesul și la lista contacte, locație, etc.
• Verificați serviciul de internet banking în mod constant. Optați pentru facilitatea de a fi anunțat prin SMS imediat după efectuarea oricărei tranzacții. Anunțați imediat banca emitentă dacă observați plăți sau retrageri pe care nu le-ați efectuat.
• Verificați dacă dispozitivul pe care îl folosiți pentru a efectua achiziții online este configurat în mod corespunzător și conexiunea de internet este sigură.
• Dacă sunteți contactat în orice mod de persoane care pretind că sunt reprezentanții unor bănci, fonduri de invesții, C.A.R-uri, I.F.N.–uri, iar acestea vă informează despre existența unor promoții sau oportunități de investiții foarte rentabile (în criptomonede, în valută sau în acțiuni), vă recomandăm să verificați aceste informații înainte de a lua orice hotărâre privind efectuarea unei tranzacții.

IPJ Iași

CLICK FOTO:

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Vezi și

Autostrada Moldovei (A7): Un nou tronson ar putea fi deschis circulației în curând

Lucrările pe Autostrada Moldovei (A7) continuă într-un ritm alert, iar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a ...