Lucrările la construcţia autostrăzii A7, care va ajunge până la Paşcani, sunt în toi indiferent de temperaturi, iar muncitorii implicaţi în realizarea celui mai amplu proiect de infrastructură la această oră muncesc chiar şi la peste 40 de grade Celsius. O plimbare cu maşina pe traseul viitoarei autostrăzi scoate la iveală progresul lucrărilor şi ritmul în care se derulează construcţia. Tot traseul dintre Buzău şi Paşcani a fost dat pe mâna asocierii de firme SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, toate deţine de antreprenorul băcăuan Dorinel Umbrărescu.
Pe drumul dintre comuna Vânători şi Focşani, camioanele transportă de zor materiale sâmbătă dimineaţă, când temperaturile deja au trecut de 30 de grade Celsius. Muncitorii sunt şi ei prezenţi. De la Focşani către Adjud, utilajele şi muncitorii devin tot mai numeroşi pe şantiere. Se fac săpături, se transportă tone de materiale, iar E85 este intens tranzitat de camioanele portocalii marca UMB. Aproape de Adjud, sunt deja ridicaţi pilonii care vor susţine viitoarea autostradă.
Potrivit estimărilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până la sfârşitul anului 2024, ar urma să fie gata lotul 1 Dumbrava – Mizil (21 km), construit de asocierea Impresa Pizzarotti&SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL, lotul 2 Mizil – Pietroasele (28,35 km), construit de asocierea SC Coni SRL – Trace Group Hold PLC, dar şi tronsonul 1 Buzău – Vadu Paşii (4,6 km) şi tronsonul 4 Mândreşti Munteni – Focşani (10,94 km), de care este responsabilă asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.
La autostrada A7, unde pe cele mai multe loturi lucrează antreprenorul băcăuan Dorinel Umbrărescu, scopul este finalizarea completă până în 2027, astfel încât să fie decontate lucrările prin PNRR, unde sunt prevăzute 7,6 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură, iar din total o sumă importantă ar trebui să meargă pentru autostrada din zona Moldovei.
Pe ultimul lot din autostrada A7, cel care încheie practic acest proiect de infrastructură, între Mirceşti şi Paşcani, cu o lungime de 28 de kilometri, se va construi „nodul de tip turbion de la Paşcani“, potrivit CNAIR, de la intersecţia autostrăzilor A7 şi A8, în zona Sodomeni – Paşcani, judeţul Iaşi, aceasta fiind o investiţie unică în România.
Vezi video AICI