Acasă » LIFESTYLE » Rețeta zilei de post – Tocăniță de ciuperci cu mămăliguță
nomad

Rețeta zilei de post – Tocăniță de ciuperci cu mămăliguță

Tocănița cu ciuperci este o rețetă delicioasă și rapid de preparat, cu calorii puține, dar foarte sățioasă. Mai mult decât atât, este o mâncare de post, numai bună de încercat în această perioadă a anului. 

INGREDIENTE:

500 g ciuperci
2 ardei grasi
3 cepe
1 cutie cu rosii decojite
cimbru
1 legatura de patrunjel
ulei
2 linguri vin alb
sare
piper

PREPARARE:

Spalam ciupercile, le curatam, apoi le taiem felii subtiri. Ardeii si ceapa le tocam cat mai marunt. Calim ceapa in ulei pana incepe sa luceasca, moment in care adaugam ciupercile si ardeii. Asezonam cu sare, piper, cimbru si adaugam rosiile decojite si taiate cubulete.

Punem 2 linguri de vin alb si apa cat este nevoie sa acoperim ciupercile. Lasam sa fiarba la foc moderat, punem o lingurita de faina in ploaie, sa nu faca cocoloase si lasam sa scada lichidul cat mai mult.

La final, presaram verdeata tocata foarte fin si servim cu mamaliga calda sau orez fiert.
Pofta buna!

sursa divainbucatarie.ro.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum gătești repede la cuptor o pulpă de porc cu cartofi, morcovi, păstârnac și usturoi

Iată cea mai ușoară rețetă de mâncare pe care o poți face în maximum o ...