Acasă » CULTURAL » România la 100 de ani – Mesaje transmise de scriitori și artiști. Victor Rebengiuc: Viitorul îl văd sumbru
thomplast

România la 100 de ani – Mesaje transmise de scriitori și artiști. Victor Rebengiuc: Viitorul îl văd sumbru

Un viitor sumbru, fanfaronadă şi ipocrizie, mai multe fapte şi mai puţine declaraţii, armonie şi bun gust reprezintă caracterizarea prezentului şi dorinţe pentru viitorul României exprimate de şapte scriitori şi artişti cu ocazia a 100 de ani de la Marea Unire.

 

Actorul Victor Rebengiuc, scriitorii Dan Lungu, Florin Iaru şi Costion Nicolescu, regizorii Stere Gulea şi Radu Jude şi artistul plastic Dan Perjovschi au vorbit, pentru News.ro, despre prezentul ţării, aşa cum îl văd ei, despre cele mai importante momente ale ultimului secol şi îşi exprimă câteva dorinţe legat de viitorul României.

 

Actorul Victor Rebengiuc: Viitorul României îl văd sumbru

 

„Dezamăgire. Deznădejde. Atât. Nu e în niciun fel acest moment. Este o nenorocire!

 

Mie îmi lipsesc 15 ani până la 100, pentru mine a fost important accesul la tron al regelui, faptul de la 23 August a fost un act important politic făcut de rege şi, pe urmă, sunt numai momente de nenorocire – din 1945 şi de la alegerile din 1946 sunt 50 de ani de nenorocire, din care n-am scăpat. Şi cine ştie când vom scăpa? Eu, unul, mi-am pierdut orice nădejde.

 

Sursa www.stiripesurse.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Actorii Maia Morgenstern şi Florin Piersic, premiul pentru întreaga activitate la Gala Uniter

Actorii Maia Morgenstern şi Florin Piersic au primit, luni seară, premiul pentru întreaga activitate la ...